Jiran Tetangga

Saturday, May 11, 2013

Terpenjara dalam penjara.


Assalamualaikum.
Kenapa masuk blog ni bau hamis?Debu dan sesawang memenuhi segenap lubang hidung.
Macam rasa asma nak bernafas.Haha.Motif sangat kau ni bila acah acah malu sebab lama mengabaikan blog.

Okay,aku secara rasminya dah jadi banduan.Meringkuk dalam tirai besi tapi istimewanya masih diberi makan enam kali sehari dan masih boleh membuat segmen cuci mata semasa riadah. :D
Kem PLKN Princess Haliza membantutkan rasa ghairah aku untuk terus menulis itu dan ini.Biasanya cerita bila berak pun aku sakan nak menulis tapi semenjak kehidupan terbaru tak ada internet dan wireless apa ilham dalam otak semua hilang begitu sahaja.Mudah macam membuat sup guna sup bunjut kari Babas,
Dapat handphone hari Sabtu petang dan ahad petang dah kena pulangkan semula.Mana sempat aku nak akses pasword jurulatih seterusnya membuka blog ini dan bercerita berdekah dekah?Nak main handphone dengan anak ikan pun rasa malas teramat sebab penat,apatah lagi nak bergayut dengan ibu bapa.Haha.Anak kuangajaqq noo.


Setakat ni semua okay.Diberi gelaran Kak yong,Kak Long,Akak Comel,Akak gebu dan sebagainya buat aku rasa geli tekak.Comel jadah apa bila muka berpanau garing hitam legam dimamah cahaya mentari.Ah!Semua itu dusta belaka.Haha.Aku bernanung gah bawah kompeni DELTA.Dan dengan riak takbur dan maha bangganya nak cakaplah yang kompeni aku menang bagi pertandingan peratama membentangkan perihal kumpulan.Infiniti riak nak cakaplah kan yang 80% adalah datang dari idea aku.HIkhikhik.Ye lah..kau tahu je lah kan dik,akak kau ni bila dapat pegang mikrofon berdiri depan orang memang laju mulut dia manabur janji manis dengan mimik muka yang konfident tabur hujah dan membenam bidasan kata komanden.Eh!Macam gebang sangat tak? .
Alhamdulillah.Selaku timbalan dan yang paling senior akan aku pimpin masyarakat Deltarian Force untuk mara melangkah menang ke peringkat seterusnya nya nya nya. :)



Aktiviti PLKN rasanya mengkuruskan aku.Walaupun makan enam kali sehari yang diberi aku cuma gigih menjamah breakfast sampai nak termuntah muntah.Seterusnya?langsung tak jejak kaki ke dewan makan.Sebab nak kurus kata kooo.Apakah satu tindakan yang sia sia menanam tekad untuk kurus ketika dalam penjara?Aku rasa aku berjaya sedikit melakukannya.Ya sedikit sebab tulang leher aku dah nampak tersembul sedikit.Perut walaupun ada 3 lapis tapi bila duduk sekranag ni aku tak perlu buka butang seluar untuk terus bernafas.Haha.Kenapa aku macam keji sangat?

Ini kalau mak tahu yang aku makan pagi je,mesti hidung mak kembang kempis tak percaya.Bukan sebab terharu tapi was was dengan semangat nak kurus aku.haha.
Dan lagi satu,aku dikenali ramai oleh wirawati sebagai pencuri buah di kantin.Sampai sekarang kegiatan aku masih tak terbongkar bila mana setiap sesi makan tengah hari dan malam aku mengirim buah apple dan pear melalui adik adik seramai 5 orang.Maka, dalam satu hari loker aku akan tersumbat penuh dengan 10 biji buah! haha.Untuk bekalan makanan sebab aku kan nak kurus kan?kan?
Harap harap mak cik kantin tak menghidu adegan tersembunyi budak wirawati Delta yang kerap tadah tangan minta buah.







Tak banyak yang nak aku taip syok sendiri dekat sini,sebab kalau aku cerita pasal PLKN pun sah sah korang muak seterusnya mengeji aku.Ya lah dulu beria ria kau memaki PLKN,sekarang?Tak kenal maka tak cinta.hehe.Tapi yang bagusnya bila jadi warga tua di sana,aku bebas bergerak dan tak malu nak berkawad pagi pagi dengan muka tak mandi.Sumpah aku tak mandi pagi.Tak segan malahan semakin semangat memberi komand sebab bagi aku' alaaa..budak budak je semua ni.Apalah sangat nak malu malu.Ni pangkat adik adik je.Kencing pun tak lurus lagi mereka ni semua..' getus hati kecilku. :D maka sampai sekarang aku tak terjebak dengan kontark 3 bulan cinta bodoh.Aku cuma mahu jadi kakak yang disayangi.Pelindung bak hangg.Fake sangat! haha.Btw,gah mana kem Princess Haliza,percayalah yang budak budak dia tak handsome mana pun.Sumpah.Mungkin badi nama tempat Puteri Haliza,maka yang datang bertimbun semua Putera Katak! Euwwww.Wtf.

Suasana dekat sini beronok ronok.Dan ya di mata orang ramai kem tempat aku adalah yang terbaik dari segi servis,kualiti,dan keselesaan.Itu memang aku akui.Dari ke dorm,bilik air lubang jamban,tempat makan semua memang first class.Setakat ni belum ada budak kem ni yang mati terbakar dalam dorm sebab kepanasan teramat sangat.haha.Tempat dia selesa dan adalah sikit perasaan macam dekat rumah.Cuma bantal katil je yang keras macam tayar lori penuh angin.Hari tu aku hampir hampir nak ke Medic ambil MC sebab leher aku tak boleh teleng ke kiri.Urat leher bengkak sebab bantal keras,Tapi aku matikan niat nak ke Medic sebab kepala hotak kau nak jumpa doktor sebab bantal keras.Jadi,kepala yang sakit semakin pulih bila aku kerap teleng kek kiri sewaktu melihat kumpulan wira berjalan di sebelah sambil melaung nama akak mira akak mira akak mira.Yeayyy!Kepala dah sihat.So sekarang aku cuma perlu betulkan otak aku sedikit jeww.

THANKS ADIK MUEZ :')

Dan muka aku adalah penyinggah yang kerap di pejabat sebab aku berkawan baik dengan bilik siar raya.Suara Umai ni kan bergema syahdu merdu di setiap ceruk speaker kem.Ye lah,ada aset suara kan.Mencananglah bagi pengumuman.Haha.dan masuk hari ni dah 3 kali aku keluar kem melalui tiket perlepasan keluar.Buzy benar orang tua ni.Tak sama macam adik adik kat dalam tu. :D

Persoalannya,kenapa bila balik rumah aku makan macam orang bela saka dan sampai susah nak bernafas?
Ini salah badi kesedapan rumah atau salah air tangan mak?
Bila mulut aku laju mengunyah sepanjang aku menaip ni,aku rasa nak balik kem!!
nak kurus!

Okay,nahh secebis gambar yang aku tangkap pada hari sabtu dan ahad,Tak banyak aku memorikan sebab handphone semedang kena rampas.Hubungan dengan skandal tetangga pun makin goyah sebab aku makin bz.Eh!makin hitam.Semua tak berminat dah nak jalinkan persahabatn dengan aku.Ye dak?
:D



































Masuk kem masuk jugak, kegiatan berpeleseran masa dapat keluar tetap menjadi keutamaan :D
*gambar pakat edit sebab nak cover belang muka! haha.rentung woi!
tapi masih kekal comel macam kak ton tak??

perlepasan pertama : Anugerah Cemerlang STPM - 27 APRIL 2013







Perlepasan kedua :Cuti sem waktu untuk SI DIA dan waktu untuk Syahirah Zainal aka Birthday girl.

1 MAY 2013


3 MAY 2013










Perlepasan ketiga :Temuduga Medsi - 10 may 2013










P/s: antara penambah baikan dalam diri aku sekarang

# dah pandai dahhh bangun seawal jam 4.30 pagi.Mata dah celik tapi bangun awal aku tak pernah jugak mandi pagi.Tapi kira okaylah at least sebelum subuh aku dah bangun. hehe
# dah pandai dah berperanan sebagai kakak yang matang penyanyang dan melindungi.Bila budak ada masalah mereka laju mencari aku sebab aku kan pendengar yang baik.Kan?Tapi dalam hati kau tak tahu apa yg aku mengata kan dik? haha
# Sekarang dah jadi warga surau dan berjemaah sama sama.Kalau dulu pacak 2,3 tiang sekarang dah pacak 5 tiang.Alhamdulillah :D
# Dah reti bersosial dengan orang Sabah Sarawak tanpa rasa janggal dan kekitaan dn tak wujud rasa perkauman dalam diri aku,Yeayy!
# Aku dah boleh peluk India yang ketiak bau kepam dan dah boleh laga laga pipi dengan amoi cina yang tak mandi.Sebab aku pun tak mandi dan sama bau kepam macam mereka.Haha!
# Dah pandai survive sendiri tanpa mengingati mak bapak dekat rumah.
#Dan dah reti dah sekarang jadi diri sendiri tanpa rasa nak control cun bagai ke apa.Motif?Sedar yang diri dah tua bangka.Jangan nak mengada sangat kak!
#Dah reti basuh baju sendiri.Itu memang mengharukan!Aku dah boleh pegang berus dan menyental laju laju sampai baju wangi.Yeay! Mak.nak kahwin.Lepas ni nak basuh suami pulak.

Nyiahahaha!gelak saitan!

last sekali,
aku semakin mengenali diri aku.Dan aku semakin tahu siapa aku di mata orang dan aku lihat mereka ada sikap kebertanggungan terhadap aku.3 bulan,bakal aku jadikan titik tolak untuk aku cari permata dalam diri,dan gilap sebagai bakti untuk orang ramai.
NURUL AMIRAH maksudnya KETUA SEGALA PUTERI (PEMIMPIN) dan pemilihan nama yang mak dan ayah beri memang tak salah langsung.100% TEPAT :)

cuma HUMAIRA yang maksudnya PUTIH KEMERAHAN je yang tersasar sikit sebab aku sekarang dah tak ada putih.itam legam rentung terbakar dan berpanau.Uwaaaaaaaaaaaa!
Benci tengok muka depan cermin.

Esok masuk penjara semula dan bermula lah kehidupan sebagai banduan terhormat!
Habis cerita.
tidur.
ASSALAMUALAIKUM :)

YANG BENAR :HUMAIRA KULIT KELABU ASAP.


No comments: