Jiran Tetangga

Saturday, October 20, 2012

Perempuan Mata Tajam


Selingan mesej aku dan dia masa perlawanan ATM menentang KELANTAN.

Dia di Pulau Pinang atas urusan kerja dan aku di Taman Melati,terkurung dalam rumah tercinta
bosan,kosong dan tak ada perkara yang mahu dibuat.
Maka, siaran astro menarik jiwa yang lara ni untuk duduk menonton bola.
Selepas puas menonton berpuluh kali movie Lord Of The Rings.
Dah habis, maka aku tak ada pilihan.
* Klik siaran 801 astro Arena.
Teliti dan perhati manusia manusia yang lincah berlari atas padang. Tak penat ke bro? jersy kau dah basah berkilat.

Bosan lagi, ambil phone dan bermesej separa ceria...

Aku : Awak kenal tak James pemain sayap ATM ?

Dia : James?Kenal.Dia bukan main sayap lah.Dia striker ATM.Tadi goal yang ke-2 ATM James yang          bagi.Dia hebat! Dia penyelamat! Hahaha

Aku : I dont care kalau dia hebat atau dia sumbatkan goal.Mira tak tengok dia sumbatkan goal ke apa.Bola sepak satu permainan yang membosankan.Tak rasa patriotik bila guna khidmat orang luar .Dia bukan orang Malaysia and dia tak berkhidmat untuk Malaysia.Macam ATM terlalu miskin tak ada pemain sendiri *membebel.
 Awak kenal ke tak James?

Dia : Kenal.Kenapa dengan James?

Aku : Mira cuma nak cakap, awak tengok tak bontot si James tu?TONGGEK! macam tak sesuai main bola.Bontot dia berbuah nampak besar dan berat.

Dia : -__-
*terkedu dan malas nak layan.






Do i look like i care?
Yang pasti, antara bola dan james, aku rasa james lagi menarik perhatian mata.
Mantap nyahhhhhhhhhh! kau ado?
hahaha


Maaf, aku tidak gemarkan bole tapi sekadar melayan suka suka, boleh lah.
Suka? haaa sebab suka tu lah yang sampai segmen menilik badan jantan kan mira kan?kan? puih.
Tujuan? Cuci mata.
Bukan tegar beremosi melihat ledakan sepakan pemain atau melompat riang bila goal dijaringkan.
Aku rasa Permainan bola sepak agak membosankan :D

Apatah lagi bagi peminat sejarah macam aku ni, rasa tak patriotik bila tengok ada orang luar yang turut serta bernaung bawah pasukan Malaysia untuk tiket peribadi.
Marah dan benci. *emosi.


Mengeluh yang kebosanan. k bye.

*Sebenarnya,yang jujur...
AKU SEDANG RINDU.


6 comments:

farra fajima said...

ehem ehem.
point yg sebenarnya kt perenggan last skali je kan?
hikhik

selamat merindu :p

humaira balkiss said...

haha.kantoi di situ haha.
ha'ah tengah rindu.rindu dekat abang james yang hitam manis ni haaa :D

luqman zakaria said...

sabor jer la..layankan je..lagi pon astro membosankan..:P neway thnx follow my blog..senang2 singgah ler lagi! :P

Khalilah MNor said...

Bab bola dan pemain bola mmg sy out... Tp yg last sekali sy faham sgt! ;)

humaira balkiss said...

auuww! faham aje kan tentang perasaan :D hehe.

Monica - Mes Voyages à Paris Blog said...

Cool blog! Hi from a Spanish blogger living in Mexico!
xx
M.