Jiran Tetangga

Wednesday, July 18, 2012

Ni lah hasil dia.AMEKAW!



Bersyukur dengan apa yang diberi secara mutlak dalam tangan
Jadi, ucapkanlah 'Alhamdulillah' terima kasih ALLAH.

Tapi itu bukan tanda untuk terus bermegah dan berpuas hati.
Kepuasan hati tak akan diperolehi selagi tidak berada dalam kalangan yang paling terbaik antara terbaik . :')


"Setiap jiwa yang dilahirkan telah tertanam dengan benih untuk mencapai keunggulan hidup. Tetapi benih itu tidak akan tumbuh seandainya tidak dibajai dengan keberanian."
You did a good job,humaira :)

Dah bukan main bersyukur, jadah apa gambar tidak menutup aurat ni?
hahaha. Rakus habis tangkap gambar celahan kain .
Betis gebu putih melepak melambangkan kaki amoy chantek warga cina! <3
hehe.
Lokasi semalam di : SMK Jenis Kebangsaan Cina Chong Hwa :)

Ni bukan kaki awek melayu lah bro, yang banyak cap mohor hitam melengit tapi tetap tidak segan memakai seluar pendek tidak cukup kain. Sexy? mari puihhh sidikit. teettt!
Tegar sembunyi kamera sehingga dimaki oleh Alia. A.A.K? haha

Tak senonoh kau ni umai.

Haaaa, ni baru awek melayu santapan nurani. haha.
Jangan maki!


Sekadar mendapat tempat ke-3. Sobs sobs sobs. What can i say? that's it! setimpal dengan usaha dan reaksi emosi ketika bercakap. Diam diam jangan mengadu dan gila sorang sorang.haha

Kalau berlumba lari, tidak mampu menjadi yang paling laju berlari, cukup sekadar teruskan melangkah untuk menjadi yang ke dua atau yang ke tiga. Macam atlet Malaysia selalu cakap dengan nada yang semput semput  'Ah! Gangsa pun jadi lah ' atau 'Ah, yang kedua terakhir pun okay apaaaaaa janji bukan last' hehe

Pertandingan ni dikira besar dan gah juga. Ada wakil media yang datang RTM dan apa benda entah majalah ilmiah datang membuat liputan.
Hal ini kerana yang turut memeriahkan majlis ialah Timbalan Menteri Pelajaran Malaysia.
Pemangku kepada YB Muhyiddin Yassin . Ini lah dia orangnya Datuk Dr Wee Ka Siong. Orang kuat dalam sektor pendidikan Malaysia.




Kau kenal tak? Tak????? Ohmai! pengetahuan am kau memang kurang.
Act, aku pun baru kenal dia semalam. hahaha
Jangan mendabik dada sebagai mahasiswa kalau uncle handsome ni pun awak tak kenal :p
Terus jatuh cinta sebab beliau putih kemerah merahan dan pertuturan bahasa melayu beliau sangat lancar, fasih dan tiada dialek pelat Cina :)

nahhhhhh.....
Kalah mungkin sebab badi gambar yang diambil dari celah celah ketiak para hakim ..



Secara jujurnya sebelum pertandingan memang dah letak harapan untuk mendapatkan tempat yang teratas. 
Barangsiapa yang mendapat nombor 1, dia akan mewakili wilayah.
Barangsiapa yang kalah, dia akan menggelabah. weeewiitttt.

Bertuahnyaa lah hai untuk pemenang nombor 1 yang bakal mewakili wilayah persekutuan.
Walaupun semasa penyampaian beliau mengambil teks secara bulat bulat Juara Pidato peringkat antarabangsa.
'Kebajetan Moral Petanda Keruntuhan Akhlak Remaja'
Isi yang sama, intonasi yang sama dan mukadimah seni yang sama. Klishe! Aku dah boleh hafal skrip tu.
Dan lebih daripada 5 orang menggunakan pantun yang sama
'Andai patah sayap rajawali, Bertongkat jua saya ke sini, Bukan untuk mencari calon suami, Tetapi untuk membawa anda bersama sama menyelami ... bla bla bla'
 Eh eh! mempertikaikan ke Umai? Tak lah! Cuma dahi hanya mengali proses berkedut akibat berkerut.haha
Tahniah, penyampaian yang bagus persis pidato Malaysia yang menang tu :)
May he will do the best to represent Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, berentap dengan 12 Negeri di Malaysia di peringkat kebangsaan .
* Lain macam je nada kau ni, kak? haha. Titeww guwaww je lorh :D

Apabila dia ditabalkan menjadi johan, maka dia memang yang terbaik dalam kalangan semua. Tahniah, awak :)
Buat betul betul tau untuk Peringkat Kebangsaan nanti.


Dari kiri
naib johan- SMK TAMAN TUN DR ISMAIL
tengah selaku johan - SMK COCHRANE 
tempat ketiga - SMK WANGSA MELAWATI 


eh gua sorang je lah awek! hahaha.
Atau dalam erti kata yang lain, ada juga wakil wanita . haha.Okay, tak lawak.

Jangan judge muka lah bro, apa kau ingat kau handsome sangat?Muka lu kalau handsome tapi bercakap gagap macam lidah pendek baik tak payah.Apatah lagi menegur di chat macam budak cacat tidak reti mengeja. tettt!

Brader pra-u dua orang ni boleh tahan jugak memberi persaingan sengit bercakap berdekah dekah dan memukau pandangan untuk terus mendengar. Mereka hebat dan ada ciri kepimpinan!
Seorang lelaki yang memang dilahirkan untuk menjadi pemimpin perlulah bijak berkata kata , matang dalam berhujah dan lantang mengemukakan idea :)

Tapi masa pidato spontan, perempuan di atas mendahuli carta.hehe.* juri cakap.Terbukti bahawa perempuan memang dilahirkan untuk membebel. Pidato spontan aku dapat tajuk ni. Bederau juga darah. Tenang tenang. Yee ye yee.. apa apa pun kita kena berbalik pada..? agama...... :D

Penyertaan 22 orang peserta, aku peserta yang kesepuluh dan peserta yang paling gedik. Cikgu Bakri yang cakap -_-



Masa depan filem Malaysia. Ada idea?
Jangan risau.Kita bincang. Mungkin DR ROZMEY rambut sikat belah tepi ada jawapannya kerana masa depan filem kita tersangkut tak jumpa dalam keluar sebab  '............ dalam botol'      hahaha.
okay, sensitif dan senak.


Dalam masa yang sama, tentang semalam membuatkan aku bersyukur menjadi pelajar SMK Wangsa Melawati .
Suasana yang dipamerkan di sekolah menengah jenis kebangsaan Cina sangat berbeza. HAHAHA!
Hidup Wangsa! Hidup Wangsa! Takbirrrrrrrrr................ :D

Sekolah tu kecil je dan sesak dan tempat parking pun x ada dan dekat dengan kesibukan jalam jam.
Dan lagi dan lagi tandas dia fullamek!! gua cakap lu. Tandas yang ada hiasan semulajadi lumut kehijauan dan jubin lantai berwarna hitam berkilat. Proses nak terberak sebab nervous semalam, terbantut terus! Automatik aku tenang sendiri bila masuk dalam tandas sekolah tu. Sobs sobs sobs.
Hati terubat jugak bila dapat melihat betis betis putih gebu amoi Chantek! auuuummm!

Apa yang mengagumkan tentang sekolah ni, result mereka antara yang cemerlang dan melahirkan ramai pelajar yang always masuk surat khabar bila Spm dan Stpm. Kagum!



Haaaaa, aku dengan Alia boleh tahan juga terkena kejutan budaya bila tengok kantin sekolah ni. Ala - ala desa dan pantry terbuka. Boleh nampak kuali berasap dan makcik tetak bawang. Sekolah kau ada?
Keadaan ini membuatkan Alia telan nasi ayam tak habis. Prejudis!




Kayu kayan petukangan.

Untunglah woi! Ada teknologi televisyen di kantin.

Konklusinya, sekadar mampu tersenyum dengan keputusan semalam dan tersenyum sinis lagi melihat gaya CIKGU BAKRI dari SMK TEKNIK SETAPAK sebagai juri permarkahan. Apa yang boleh dikatakan, cara beliau separa profesional. Maaf kerana bicara ini tapi caps lock tandanya marah! Sobs sobs sobss

Persiapan mereka menakjubkan. Gah dan daebak!






Selingan gambar kegedikan sejagat :p
yeayyy!
Masa nama Saudari Nurul Amirah selaku tempat ke tiga pidato kategori Bahasa Melayu dipanggil, terus Naik pentas.. bila gambar yang diambil goyang menunjukkan yang Umai ni kurus. Bejalan laju berdesup desup sampai gambar pun goyang. Zassssss! Menyesal sendiri tengok gambar ini -_-
bengap.
Lajunya mak ngah tak sempat nak senyum bangga macam cikgu.
:D




Tahniah juga buat Alia . Kalah bermaruah itu yang penting.
She's the only Malay Girl among 19 participants .  3 Malays and the rest is Chineses and Indians .
Medal saguhati lagi besar  dari Umai punya iskkkk


Hijab girl . <3
Sebelum balik, macam biasa lah mahu merakamkan kenangan atau nak sopan lagi nak menggedik sebenarnya.
nyiahaha
Ada jumpa MY HILMAN YONG! <3 iras iras. siapakah? siapakah? hehe




Dahsia dan Nina merangkap jurugambar tak bertauliah dan pelapis untuk tahun depan.





Lepas ni pencen dan boleh lah memberi tumpuan penuh untuk study menjelang STPM lagi 111 hari.
Tengok due date, halkom gerak laju laju.isk :(




Mari sebelum berambus, zoom dekat sikit. :D


Okay! Sila berambus ekarang Umai!
Kbye. hahaha
Assalamualaikum.

2 comments:

nurul baity abdullah said...

kemenangan yg sebenar bukan terletak pada nombor kedudukan ataupun hadiah,
TETAPI kemenangan yg nyata adalah pada pengalaman yg dikutip sedikit demi sedikit.
*tahniah, humaira & alia :)

Cinta Pakai Buang said...

alhamdulillah, tahniah.. sampaikan salam kepada Puan Rokiah :)

[batch f6 smkwm : 2006]