Jiran Tetangga

Wednesday, September 15, 2010

RAYA TERANG TRANG TANG TANG!

*beri senyuman semanis gula.manis kan?haha

hye!selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin. :)
secara zahirnya melalui perlakuan,kata2 lisan,adegan2 yg x sepatutnya,tabiat2 yg kurang cerdik dan pelbagai lagi yg dapat dilihat oleh pancaindera.
secara batinya,mohon kemaafan melalui kerohanian jiwa,hati dan dalaman.yang tak nampak.umpat keji,kutukan,hinaan,pujian,kesentapan hati dan yg mana perilaku pengecut kutuk dalam hati bukan depan depan.
ampun maaf zahir batin yaaa kawan kawan.
terima?agree?accept?
okay!setle.senang kerja aku.haha
:)

masih dalam mood raya dan semangat raya dan masih gagah melantak kuih raya di setiap rumah.okay.aku beraya di kuala lumpur.tahun ni tak balik ke kampung pun.so lagu sudirman 'balik kampung'awal2 lagi aku nyah kan daripada menjadi halwa telinga.sebab bila dengar lagu tu pasti hati aku terguris syahdu ;D
pekebenda nya dasyat kemain layan lagu balik kampung,tapi jasad statik je kat bandar.uhhh!bosan gila.

tuntasnya!tidak kurang hebat jugak lah beraya tahun ni.walaupun tak pakai heels sebab x sempat shopping,alhamdulliah,aku kulit tebal je beraya pakai kasut buaya.krokk krook krook ;Dsetaillo lah mu!

*tatap lah kasut raya ku (^_^)

eh.macam tak kena je alasan ni.kalau soalan KBKK mesti aku x dpt markah full.haha
ingatkan raya kat bandar ni x best,rupa rupanya tak de lah teruk mana.
okay je.aku msh nampak je orang2 korparat memakai baju melayu bersamping,kanak2 riang berlari main ketuk2 pintu rumah,bunga api dan mercun saling bermusuhan berbalas bunyi dan cahaya,mat mat rempit yang kununya setailo konvoi ramai ramai bawak awek berjamban besar pusing keliling jalan.
tak de lah teruk mana.
ehm...sebenarnya kan,..........
aku tipu je.
sebenarnya kan,
memang tak best langsung.jauh lagi meriah suasana di kampung halaman. ;(


*satu jiwa satu kebahagian untuk satu keluarga yang bersatu

bagi aku,hari raya mesti diraikan dan dinantikan dengan penuh teruja.sebab masa ni lah kita akan berkumpul dengan family.yang dah lama tak jumpa,bila time raya je tiba2 tunjuk muka.dulu masa kahwin tak de anak,bila datang jumpa..hah!hamekkk kau beranak pinak.okay.kanak2 serabut.
ye.aku ibu tiri.dengan budak agak2 suam kuku je nak melayan.kadang2 je bole hipokrit muka manis manis suka budak main chak2 mungkin sebab ada jejaka tampan sedang perhatikan gaya
saya melayan kanak2.tak pun,abang budak yg aku main acah2 tu hensemmmmmmm
wahh.sungguh keibuan lah humaira balkiss ;D
cuti sekolah ni dua minggu.2 minggu sahaja.
mira dah study belum??kan lepas ni naik sekolah seminggu after tht akan trial spm.dah ulangkaji dah?
eh eh..tanya pulak...
mestilah b.e.l.u.m.
aku cadang,minggu pertama biar berfoya foya sakan.hadapi dengan tenang dan rancak bergaya.kan cuti,kan raya,kan buzy,kan ramai orang datang rumah,kan letih tolong mak,kan letih memasak,kan letih susun kuih..kan?kan?

*gembira je bila dapat berpoya poya.

dan sekarang,masuk minggu kedua.tak sampai 5 hari akan naik kembali ke sekolah.
cadangan asal yg tulus murni dan adil saksama,minggu kedua mcm biasa lah.kena belajar dan mula menyentuh buku.
sentuh...belek,baca,buat adalah berbeza ya tuan2?
saya hanya menyentuh sahaja.ahaha :)

sebenarnya kan,kalau ikut kan adat dan perpatihan mak mak cik kat kampung aku tu.
bila jumpa,diorang selalu buat statment makan dalam.
berkaitan dengan perubahan fizikal yang mendadak.makin cun kah?makin ayu kah?manis kah?jelita kah?dara sunti manis jelita kah?
kahkahkah,bukan tu ayat lazim yg selalu aku dengar bila pertemuan dengan makcik2 kat kg.
diaorang selalu buat muka terkejut,sambil salam sambil dahi berkerut dan dialog nya.aku tau,dorang nak gurau kasar je tuh..
'anak sapa ni?,bukan main lagi sekarang,dah besar yee.dulu makcik jumpa.kau ni ekcik halus je.sekarang bukan main besar tembam lagi.bila nak kahwin?'
-_- m.a.m.p.u.s
okay,jiran nenek tak urban!


*muka selebar acuan BISKUT MARIE

aku ingatkan tahun ni tak beraya kat kg,x der lah lagi aku jumpa dialog tu.rupa rupanya ada je.eh eh buat2 terkejut.haha
ada je.segerombolan mak mak cik yg selalu merewang dan berzanji dekat kawasan rumah aku ni bahaskan topik yg sama,iaitu kenapa aku sekarang dah besar?besar dalam erti kata gemuk? kenapa ekh?satu jawapan yang aku belum pasti wujud kesasihanya,mungkin hormon aku ni aktif.haha

gahhh!raya 2010.sebelum peperiksaan percubaan spm.sila senyum humaira.tak mo tak mo tak mo nampak gugup.babap nanti.chill lah ye. :)


*okay.ni dengan kakak.beza?mana adik mana kakak.selamber adiknya hebat dah pecut tumbesaran kakak nye.weeeeee

*En.Mohd Azizul.ayah saya!my dad is better than you dad.hehe
*Pn.Nor Aziyati.mak saya!belum pernah berjumpa dengan bakal menantu.sebab anak dye memang tiada calon. ;D



OKAY!ini lah anak dia yang masih belum ada calon tu.yang masih single TERANG TANG TANG!
haha,tiba tiba

okay,bye bye
:)

6 comments:

Emmet Muhamad said...

oh org lain puasa semua jadi kurus, u stay tembam, keh keh keh :ps

dansa said...

erm .just arrived in sheffield england.wish me luck there.uhu.

oh.humaira raye ktne?best jek raye kan...sob3.=(

humaira balkiss said...

i punye bulan puasa lain sikitt haha

hamzah ian said...

cun ow ko pakai baju kurung.. jom kapel.. heheh

nurkaloi said...

comey bangat...

same tmbam lorrr...hehehehe

Nurulbadiah Lai said...

owh..comelnya adik seorng nih..
btw..
suke sgt sis tgok..happening je..
1st tim kt sini..
jom lah singgah blog sis ye