Jiran Tetangga

Friday, July 16, 2010

HUMAIRA terpilih menyertai PLKN

program latihan khidmat negara.
wusshhhhhhhhh!
bila dengar program dan latihan ni yg aku lemau sesedap rasa ni
semalam masa di sekolah,topik plkn menjadi buruan utama para pelajar
semua kunun2 bajet cemas sibuk2 ayam bila soalan begini diajukan..
'kau dah semak dah kau layak pergi ke tak..'
ouhh.trauma mak nokkk

dan semalam jugak,bila dah semak melalui nfon
ouh senang saja.taip begini
PLKN SEMAK I.CNUM send ke 15888
mcm2 ragam aku nampak aku dengar
dah mcm hambek result spm dah gamaknya
cuba chill wahai rakan2.tiru mcm saya
hanya tenang memikirkan nasib yg bakal melanda sambil kunyah singgam.
macam macam ragam
ada yg menangis berpelukan,ada yg menjerit histeria ada yg tiba tiba menjadi bodoh bodoh alang
kemain lagi tawwwww,padahal PLKN lambat lagi
spm pung belum lepas
haha

berbalik kepada tuan pemblogger ni
aku x nak semak lagi depan kawan kawan
ye lah,nanti mungkin kalau dapat result text aksi aku lebih mengghairahkan drpd diorang mcm mana?apo ehh nak dibuat?
dengan senyum bongkak dan angkuh,
aku memasang tekad nk check result dekat rumah nanti
layan sorang2 lagi best yauww haha

balik sekolah terus send....
pukul 2.oo tapi dah pukul 4 x dpt2 lagi
aku dah x sedap hati nak buang barang2 terbuang pung x selesa
dan berkat kesabaran dan kecekalan hati yg tulus ini
pada jam 4.17 p.m.........
jeng jeng jengg...

RM0.20 PLKN:TAHNIAH!93031210**** terpilih menyertai PLKN siri 8/2011.
Penempatan pelatih akan dimaklumkan kemudian.
hambek kauuu!

weyyy weyyy weyyyy!!
berteriak dengan suara serak2 basah
tu i.c aku tu weyyy!tu i.c aku tu weyyy
aku terpilih!!
arggghhhhhhhhhh!aku terpilih untuk join PLKN.
dengan cara yg rakus bagai dirasuk,kepala dihantuk ke lantai hingga berdarah
ahahhaa.ni metafora sngt ni aksi ni
aku tipu je
bila dapat result,aku terus diam x terkata

perlukah saya melompat gembira?atau diam membeku dengan hati yg ketakutan?
PLKN...PLKN..PLKN..
apa yg ada dengan plkn??

terus membuat probability.kemungkinan situasi dalam plkn

  1. mendapat kawan baru dari serata ceruk malaysia
  2. akan ada babak babak bermain mata dan malu malu kucing masa perkenalan diri
  3. wujud sikap bongkak sebab 'saya anak kuala lumpur'
  4. kontrak percintaan dan per-couple-an selama 3 bulan
  5. wujud komuniti yang mementingkan semangkat kekitaan.terutamanya orang2 dari pantai timur
  6. mungkin akan ada pergaduhan puak
  7. lahirnya anak remaja 18 tahun yg hitam legam bak keling disapu minyak
  8. menjadi seorang yang gila kuasa
  9. balik ke rumah dengan keadaan badan yg kurus
  10. mungkin jugak balik akan bertambah gemuk gemuk belaka
  11. homescik yg terlampau,bagaikan ibu ibu yang meroyan masa mengandung
  12. segmen mencuci mata melihat abang2 botak dan adik2 manis
  13. kehidupan ala ala tentera dan mungkin akan ada penyeksaan
  14. menguji kehebatan diri sama ada boleh survive sorang dengan suasana tiada kawan rapat
  15. segala nya baru

wahhhhhhh!
kemain lagi tauwww.
haha
perlu ke aku pergi?
plkn best ke tak? :) ouh ouh..kuch kuch ho ta haikk!

6 comments:

humaira balkiss said...

gapo dioo dey?

syafiqxsaifullah said...

siri 8 lambat lg laaaa.
haha

humaira balkiss said...

mne ada lmbt lah
hbs spm nanti kottt
haha
;D

Amir Ariff said...

best giler oh plkn. enjoy je. huhu

arifpemuzik said...

agak2 makin kurus? :)

Lily Sara Enfiqa said...

congrats..hehe