Jiran Tetangga

Thursday, July 22, 2010

detik manis manisan di MAKTAB TENTERA DIRAJA



hye hye hye.
assalamualaikum. :)

22 julai 2010,pertambahan ilmu pengetahun dalam kepala otak aku ni makin giat berlangsung
hari ini dan pagi ini aku pergi ke MTD
maktab tentera diraja yang sangat lah ketenteraan petempatan nya ;D
tapi orang orang nya boleh tahan yauwww
kelasss gituu!
sangat ada pakej.
handsome,tegap,gagah,baik,gentleman,pandai,komunikasi yg baik,gempak,comel,machoooo dan lain lain.


hari ni dapat tambah kawan baru!yeay!
kawan sebaya dan buat pertama kali aku respect dengan lelaki yg sama baya
sebelum ni lelaki baya2 aku selalunya semua nye jenis yang x berjenis
tapi yg aku jumpa tadi jenis nya aneka jenis dan kejenisan nya sngt menampkan jenis mereka ;D


program eksplorasi sejarah tingkatan 5
berlangsung di dewan pendekar kem sungai besi
perjumpaan tadi anta student mtd form 5 dengan student zon keramat . pudu yg terbaik di sekolah
gamaknya pelajar2 yg cemerlang dlm subjek sejarah.markah A yg x berapa nk buncit :)
smk wangsa melawati hantar wakil 4 oarng
terbaik antara yg terbaik dan ini budak gemuk terjoin yauw
hehe ;DD

pembukaan minda,
tadi barulah dinamakan sebagai study group yg berkesan
maybe sbb jantina kami berbeza dan sebelum ni x pernah jumpa.
ada 4 oarng 'abang2' mtd yg ajar kitaorang.dan aku dalam group 32
boleh tahan.thanks god dapat mereka sbgai mentor sebaya
sngt best :)
tersenyum sepanjang masa.haha
tadi ramai jugak sekolah yg datang.
student mtd semua lelaki.dan tadi perjumpaan pestime dan suprise ada jugak yg dapat laki.
maka laki dengan laki berbincang.ada yg muka terkejut beruk.ekspresi miang2 keladi.ada yg muka x der muka,x berperasaan dan kebanyakan nya aku tengok semua teruja
aku lah tu.teruja habis dpt jumpa student mtd
pasti awak muak kan,'abang' mtd?
muka cemberut je tadi dapat student luar lelaki yg perlu diajar.
tapi ketibaan kami tadi disambut dengan senyuman ikhlas.
kelass gitu!
;D
suke suke suke ;D


dan tadi secara x langsung aku dapat buat revision mengenai topik2 sejarah form5
soalan trial dan soalan target spm
dalam proses perbincangan tu jugak,ada perkongsian maklumat,idea,teknik cepat hafal 'akroname' lawan2 fakta,bercerita dan beramah mesra :)
patut budak2 mtd pandai2 belaka. :)
terima kasih kepada 'abang2' mtd untuk perbincangan tadi.
walaupun sebaya,tetap nk panggil abang
membuktikan betapa gatalnya aku! haha
semoga dengan ilmu yg korang bagi dan kongsi,allah akan berikan korang lagi banyak ilmu dan daya ingatan yg kuat
n selamat maju jaya dalam spm

mohd shakirin,muhd hafidz,isaac mierza,faizan nordin
dan rakan2 mereka yg lain
sebab anda semua hensemm dan berketerampilan! ;D
bukan senang nk cari laki mcm ni sekarang.

hope kita dapat jumpa lagi
:)




















Friday, July 16, 2010

HUMAIRA terpilih menyertai PLKN

program latihan khidmat negara.
wusshhhhhhhhh!
bila dengar program dan latihan ni yg aku lemau sesedap rasa ni
semalam masa di sekolah,topik plkn menjadi buruan utama para pelajar
semua kunun2 bajet cemas sibuk2 ayam bila soalan begini diajukan..
'kau dah semak dah kau layak pergi ke tak..'
ouhh.trauma mak nokkk

dan semalam jugak,bila dah semak melalui nfon
ouh senang saja.taip begini
PLKN SEMAK I.CNUM send ke 15888
mcm2 ragam aku nampak aku dengar
dah mcm hambek result spm dah gamaknya
cuba chill wahai rakan2.tiru mcm saya
hanya tenang memikirkan nasib yg bakal melanda sambil kunyah singgam.
macam macam ragam
ada yg menangis berpelukan,ada yg menjerit histeria ada yg tiba tiba menjadi bodoh bodoh alang
kemain lagi tawwwww,padahal PLKN lambat lagi
spm pung belum lepas
haha

berbalik kepada tuan pemblogger ni
aku x nak semak lagi depan kawan kawan
ye lah,nanti mungkin kalau dapat result text aksi aku lebih mengghairahkan drpd diorang mcm mana?apo ehh nak dibuat?
dengan senyum bongkak dan angkuh,
aku memasang tekad nk check result dekat rumah nanti
layan sorang2 lagi best yauww haha

balik sekolah terus send....
pukul 2.oo tapi dah pukul 4 x dpt2 lagi
aku dah x sedap hati nak buang barang2 terbuang pung x selesa
dan berkat kesabaran dan kecekalan hati yg tulus ini
pada jam 4.17 p.m.........
jeng jeng jengg...

RM0.20 PLKN:TAHNIAH!93031210**** terpilih menyertai PLKN siri 8/2011.
Penempatan pelatih akan dimaklumkan kemudian.
hambek kauuu!

weyyy weyyy weyyyy!!
berteriak dengan suara serak2 basah
tu i.c aku tu weyyy!tu i.c aku tu weyyy
aku terpilih!!
arggghhhhhhhhhh!aku terpilih untuk join PLKN.
dengan cara yg rakus bagai dirasuk,kepala dihantuk ke lantai hingga berdarah
ahahhaa.ni metafora sngt ni aksi ni
aku tipu je
bila dapat result,aku terus diam x terkata

perlukah saya melompat gembira?atau diam membeku dengan hati yg ketakutan?
PLKN...PLKN..PLKN..
apa yg ada dengan plkn??

terus membuat probability.kemungkinan situasi dalam plkn

  1. mendapat kawan baru dari serata ceruk malaysia
  2. akan ada babak babak bermain mata dan malu malu kucing masa perkenalan diri
  3. wujud sikap bongkak sebab 'saya anak kuala lumpur'
  4. kontrak percintaan dan per-couple-an selama 3 bulan
  5. wujud komuniti yang mementingkan semangkat kekitaan.terutamanya orang2 dari pantai timur
  6. mungkin akan ada pergaduhan puak
  7. lahirnya anak remaja 18 tahun yg hitam legam bak keling disapu minyak
  8. menjadi seorang yang gila kuasa
  9. balik ke rumah dengan keadaan badan yg kurus
  10. mungkin jugak balik akan bertambah gemuk gemuk belaka
  11. homescik yg terlampau,bagaikan ibu ibu yang meroyan masa mengandung
  12. segmen mencuci mata melihat abang2 botak dan adik2 manis
  13. kehidupan ala ala tentera dan mungkin akan ada penyeksaan
  14. menguji kehebatan diri sama ada boleh survive sorang dengan suasana tiada kawan rapat
  15. segala nya baru

wahhhhhhh!
kemain lagi tauwww.
haha
perlu ke aku pergi?
plkn best ke tak? :) ouh ouh..kuch kuch ho ta haikk!

Monday, July 12, 2010

senyuman menghalau buat encik bola bola



hye assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh..
ahlan wasah lan?ana bikhoiri?
yabba yabba! ;D
sudah ada kemajuan yauw,ikhlas bagi salam panjang2.
almaklumlah,kan baru balik dari kiyamulail
hijrah lah kata nya..katanya lahh
kata sapa?kata kau!
haha.statment ni nampak mcm aku ni tersanga iblis.tak pernah bagi salam panjang2
ayt atas ni tipu je ni.jangan caya.sy doakan kesejahteraan ke atas awak :)


yehhhha!okay world cup dah habis.selamat tinggal encik bola bola.4 tahun akan datang kita ketemu lagi.
dan masa tu aku akan jadi seorang peminat bola yang tegar
haha.hbs piala dunia hbs lah azab.x de lah aku dipaksa bangun untuk temankan ayah aku tengok bola.dan siap menyiap kunci jam bangun tengah malam mencanak depan tv.
lps tu esok pergi sekolah mata rabak.muka mcm jubolani dah.haha
ouh ya,dah banyak match aku tengok dan mampu tengok sampai habis

meh awak tnya lah sy pasal player2.sy pasti sy mampu menjawabnya.
ujian kejujuran fikiran ;D
dan dengan ini sy sangat bangga sbb itu adalah satu pembaharuan dalam hidup
tak pernah2 aku layan bola,aku boleh tengok boeh ikut flow
and act en,best jugak ouh football nilps ni nk try tengok match bola sepak malaysia
rancak ke tak
boleh buat perbandingan ala2 meng anak tiri kan pasukan bola sepak malaysia.
:)
ucapan tulus dari hati.

w.c menjadi double best dengan ke-hebakkk-tan playernya.
ngeeee.mesti aku akan terkenang beberapa muka player yang telah berjaya menyunting taman di hati ini.haha

maka dengan kepergian encik bola bola.tamat sudah episod mata rabak dn drama sebabak muka umpama ambil ganja ketika disekolah.
:)

yup.aku baru je balik dari kiyamullail
overall,best dan banyak manfaat.terbit lah juga rasa insapp dalam jiwa yang tulus nie
heeee~~
bak kata ommak
'kau pergi kiyamullail,jangan kau bawak balik jin.makin besar jin tu kalau x sembahyang.pergi dah pergi dah.perubahan dia mak nak tengok.'

baiklah ommak,sy akan buktikan pada mu yang saya dah berubah
biarpun pada mulanya agak malu malu nk menunjuk kebaikan diri.haha
dalam plan,esok mahu ganti puasa.hutang hari yang tertunggak dengan begitu banyaknya.
ish ishh


erkk,habis dah idea nak menaip.tulah riak sangat menghebohkan kebaikan diri.haha

bye bye. (^_^)













Thursday, July 8, 2010

mentari mucul lagi ;)




hyee!assalamualaikum.
humaira kembali masuk ke sini dengan muka yang ceria dan nafsu yang penuh teruja.
datang balik ke alam penulisan blog yg x berapa nk hebat lagi ni
yeahh!tidak akan sesekali aku membiarkan ruangan ini hilang dirogol oleh sesawang
fuhhhh!

wahaha.bercakap mcm lah ada peminat setia yg menanti nk membaca blog ni.
aauwww,sngt terperasan menggelabah nye ye..
;p

minggu baru meh rewind2 jap.
last entry pasal bola sepak.
ape ke jadah nye dah separuh abad x buat cerita baru.haha
okay!selit lagi yang aku tau.
aku puas hati sebab brazil denagn argentina kalah! :)
padan muka.dan sekarang menantikan kekalah spain.membajet bagus,
untuk musim world cup ni dengan megah nya ada kemajuan dalam diri aku.
bolah tengok game 90 sampai hbs.haha
hebak mu mira!mu hebakk!
pestime niehh
tu pun tngok mexico lwn argentina
sbb ada player nom 14 tu best,ouh!malang sekali mexico kalah


dan hukum karma membalas dengn padu argentina kalah!yeah!


sekarang dalam mood ceria ceriun sbb baru hbs intervensi
sebab tu dah lama x memahirkan jari picit2 butang keyboard ni
dan hari jumaat ni baru je hbs semua nya
terus selit kat sini dan tulis cerita x matang.;D

aku merasakan ada kewajipan dalam diri nk update cerita
karang mampus blog ni x berpenghuni.
taip mira taip.
;D
okay.petang ni ada kem keagamaan kat sekolah.2 hari
aku nk pergi sbb ibliss syaittoon kat badan ni dah besar sngt
kemain lagi dye memaju ternak
drpd duduk rumah besar kan bdan tingkat kan perut
baik aku pergi sekolah en.ada pekdah nye.ye idakk?
iblis dalam badan perlu dimatikan segera
mampus kau!mampus!
so perlulah menyucikan diri
sambil tu bole layan feel konon2 mcm hari raya
semua berbaju kurung.ayu je
sejuk mata mak mertua pandang.haha

bye2.gtg.nanti masuk balik yauww.
kejap je ni nak taip.kene pack barang.
dan nak mencari muka2 yg akan menitikkan air mata dekat kem kiyamullail tu nanti.
sapa dulu yang lembut hati dan penuh syahdu2 menangis?

MUNGKIN bukan saya orang nye.haha
jeng jeng jeng
;D

bye awak.sy teruja ni nak pergi kiyamullail :)