Jiran Tetangga

Saturday, June 12, 2010

apa yang cik adik manis tahu pasal bola sepak?


adikkk manisss.ouh adikk maniss...
adik manis tahu apa itu bola sepak?
moh tanya moh.tanya lah dekat semua gadis2 ibu2 dan mok cik2
apa yang mereka tahu dan faham tentang bola sepak?



BOLA ITU BULAT.fullstop.




pengetahuan umum.haha.apa lagi yang sahih dan palsunya mengenai bola sepak?
okay okay.return to africa.fifa woldcup 2010 dah bermula.
waka waka..apesal sibuk2 sngt nak cakap pasl bola sepak ni.sepak nak sepak kau kang.
haha.secara zahirnya memang tak dinafikan rata rata peminat setia bola sepak ialah lelaki.
saya ulang.lelaki.kenapa?kenapa?kenapa mereka minat bola?
jawapan yang pasti cuma mereka yang berkenaan je tahu.

mungkin.......
bola sepak permainan dunia
.satu ceruk dunia tahu,
apa itu bola yang perlu di sepak dan bagaimana nak sepak bola.bukak lah discovery chanel orang2 yang kat ceruk pinggir hujung dunia pun kalau buat liputan mesti ada anak2 mereka yang hitam legam tak berbaju tu berlari mengejar bola.
sambil disorak gembira oleh ibu2 mereka yang juga tidak berbaju.wahh.lempeng.ngeeee.. ;D
haha.bezanya guna tanah bulat.raga,benda bulat dan ada jugak yang guna bola kempis.
janji boleh sepak ye idaakkkk?
kau sepak aku sepak kita kejar..ngeeeee. ;D


dan dan dan.aku x minat bola sepak.memang x minat.
bukan lah x minat yang betul2 dendam dan geli dengan bola
cuma aku x der taksub dan sokong satu team dengan sepenuh hati
sebulat suara menyokong satu team.bukan aku.;D
dan aku bukan lah orang yang boleh duduk semeja dengan lelaki2 kaki bola.sy terasa dipinggirkan.sebab mereka rakus bercerita psl bola dan sy hanya diam membisu dengan muka yang bosan. ;D
apa yang cik adik manis tahu lagi psl bola?
mereka x tahu apa2.melainkan nama2 yang sangat familiar disebuat oleh peminat bola.
sebut je nama.mcm...david villa.tapi muka dia mcm mana ekh?
muka dia ada iras2 mcm ronaldo kan?kan?
eh,bukan lah.muka dia mcm dollah salleh kan?kan? ;D

lagi satu yang nyata.kalau tanya dekat perempuan pasal bola sepak
rata rata mereka akan buat muka tenang bak air sungai yang tidak dikocak
begitu tenang dan ekspresi muka akan dipagari dengan soalan tanda tanya?
bola?uhhhhh!bosan
satu bola kejar ramai2.baik tengok asian food chanel.lagi layan.
ada jugak yang hipokritos nak tarik perhatian lelaki,contohnya..
bukak topik ilmiah pasal bola.ini awek akan berceria dengan bersungguh2.eh sampai terpercik air liur.cerita psl team ini team itu.
tapi kalau di bawak ke yang pakar
apak mu!fakta kau psl perlawanan malam tadi semua salah.
tu bukan uefa cup*(ada ke liga ni?x pasti.haha)* lah tolol.tu bola tampar pantai.ngaaaaa
konon2 lelaki akan kagum dan cakap
'wah.muka awaek ni dah lah cun lps tu tahu pulak pasal bola.ni nak kena couple ni dengan dia.minat sama ni.boleh kongsi'
haha.
mcm dekat restoran.katakan lah..
golongan yang duduk 4 jam tapi makanan msh x habis2 ialah lelaki
sebab sebab sebab..
mcm mana nak makan?bila pulak nk makan,kalau mata asek2 mengadap skrin gergasi?
mulut x sudah2 menjerit dan bontot asek2 bergerak x duduk statik.haha
dan yang perempuan dah bermangkuk2 habis dan msh boleh melayan perasaan sambil menyudu makanan ke mulut.wahhh!

dan dekat rumah pulak.
pengumuman pengumuman pengumuman.
sila ambil perhatian serius.
MULAI SEKARANG DALAM WAKTU2 TERTENTU.TV INI AYAH YANG PUNYA.AYAH ULANG,YV INI AYAH YANG PUNYA.
jangan cuba2 kau nak usik nak kacau nak tengok chanel 611 layan hagemaru.
;D

ahha!
cuma satu yang aku minat pasal bola sepak
dan suka menonton bola sepak.

*suka bila tengok player tu dah jaringkan goal dan mereka meraikan kemenangan dengan pelbagai cara.berpeluk cium guling tunduk dan ada yang menari.
wahh!united gila.penonton semua mcm dah kena rasuk.meriah.
macho pulak bila tengok laki main peluk2.
comel. :)

ehem..tambah satu lagi reason lah
boleh kan?boleh kan?
........

*suka sangat tengok bola sebab player2 mereka sangat handsome.yeaaahhhh!
handsome handsome handsome!betul kan wahai wanita?
auww.cuci mata x tahu nk pilih dan sokong yang mana.haha ;p
apa aku tahu,kerana bola sepak...

seseorang itu tersenyum gembira,tersenyum megah,seseorang itu terus berhajat,seseorang itu hidup dalam penyatuan,menangis menanggung kekalahan,menangis kerana hampa,seseorang itu boleh jatuh muflis kerana kalah dalam percaturan judi,seseorang itu boleh bergaduhan dan berbunuhan

dalam kancah bola sepak ada pelbagai warna perasaan,ragam dan cerita :)

4 comments:

Amir Ariff said...

argentina ;)

humaira balkiss said...

argentina boooo...
;D

belanda 4 sure!
:)

azzaliena suziantie said...

bola?tidur lagi best.haha ;)

syafiqxsaifullah said...

eleh.
sebok je sokong holland.
haha