Jiran Tetangga

Tuesday, March 30, 2010

lemah semangat.. ;'(




jejak kaki dirumah.dngan rakus terus aku capai pc dan memblogger kan diri. sekejap je x lama,sebb sekarang aku rasa nk mencarot.yeahh! beberapa minit yg lepas, subjek yg baru berlalu pergi tadi ialah subjek kira mengira skills maut ADDMATHS!

dan sumpah.aku rasa sangat down sekarang kesimpulan nya.jujur amanah dan adil saksama tak boleh buat soaln tadi,tak boleh jawab,jadi blurr,jadi tolol dan diam terpaku. memikirkan masa depan yg dirasakan mcm nk kelam mcm x nak. bukan aku sorng je yg rasa mcm tu.budak2 kelas lain pun sama.
keluar je kelas,kedengaran lah suara2 gemersik lemau susah gla doe tadi.
memang tak dinafikan soaln tadi susah nya lain mcm.alahai kementerian... tahap membunuh.dan agak ramai yg trbunuh. aku tengok sekeliling.. dpt je kertas,ramai yg merebahkan kepala.. sunyi sepi x kurang jugak,ada yang terkejut beruk tengok soalan mata x berkelip deruan nafas menjadi laju dan muka menjadi pucat suam2 kuku.. ada jugak yang mcm penuggu gunung.kaku je pandang kertas. soalan yg terpantul sepanjang masa 2 jam 30 minit tadi.. yang rata2nya semua soalan kanak2 spastik. kalau cikgu rohaiza dengar,mahu dia terjun kelas.kecewa sangat.. ;D kemain lagi budak2 tadi bertanya..

1-uisshh.ni soalan ke apa ni cikgu?
2-apahal mcm ni doe soaln die?
3-cikgu x pernah ajar pun.
4-graph ni dah mcm bentuk kapal dah..
5-ala,x payah buat.koman2 memng dah kompom failed.
6-cikgu bile nak rotan kalau kiteorng failed.
ditanya dengan rasa teruja dan tanpa jiwa.

haha.dan kerana tiada kekuatan dalam diri kepala aku turut rebah di meja menanti masa dikejutkan.untuk kembalikan kertas. ;DD semoga aku x tersesat lama dlm suasana jahiliah. dan harapnya ada sinar untuk esok. walaupun x boleh jawab.aku mampu tersenyum lagi.haha sebb soaln2 lain aku target okay. cuma ddmath je yauw.apekejadahnya soaln dia begitu dan begini. kata2 drpd seorng rakan menyesatkan yg membawa aku terjerumus dengn rasa yakin ke arah mndapat markah ibarat taik dalam subjek addmath..

eyda ouh eyda.



kite geng! ;D beliau berkata kalimah keramat ini..semalam..sehari sebelum exam addmath..

miera.aku langsung tak sentuh buku.sumpah miera.buat apa aku study.aku tahu kalau aku study addmaths last minute macam ni,memang takkan masuk punya.aku tengah baring sambil korek hidung.

spm candidate 2010. m.a.m.p.u.s

5 comments:

bebob said...

add math mmg 1 subjek yg sgguh berpuaka..

humaira balkiss said...

susah gila babi!
;OO
urggh!

arifpemuzik said...

sungguh
mmg berpuaka
tapi kalau mcm tu da give up, time kolej unvct lagi a susah..
time tu add math ni cam basic je..
so jgn give up!

life is not based on one path only

pye:rudz said...

gua dulu tak pernah tak fail add math. habis kuat pun P7, lulus atas istilah sekarang. tak alih-alih time spm betul gua dapat C4. nyaris gua tak pitam masa ambik result.

humaira balkiss said...

haha
gila lah en ruzd
keajaban tuh.kemain lagi emosional ye time tatap result addmath...
;D
haha.sure lah x gve up
cme kdng2 cacat otak sket
;)