Jiran Tetangga

Tuesday, March 30, 2010

lemah semangat.. ;'(




jejak kaki dirumah.dngan rakus terus aku capai pc dan memblogger kan diri. sekejap je x lama,sebb sekarang aku rasa nk mencarot.yeahh! beberapa minit yg lepas, subjek yg baru berlalu pergi tadi ialah subjek kira mengira skills maut ADDMATHS!

dan sumpah.aku rasa sangat down sekarang kesimpulan nya.jujur amanah dan adil saksama tak boleh buat soaln tadi,tak boleh jawab,jadi blurr,jadi tolol dan diam terpaku. memikirkan masa depan yg dirasakan mcm nk kelam mcm x nak. bukan aku sorng je yg rasa mcm tu.budak2 kelas lain pun sama.
keluar je kelas,kedengaran lah suara2 gemersik lemau susah gla doe tadi.
memang tak dinafikan soaln tadi susah nya lain mcm.alahai kementerian... tahap membunuh.dan agak ramai yg trbunuh. aku tengok sekeliling.. dpt je kertas,ramai yg merebahkan kepala.. sunyi sepi x kurang jugak,ada yang terkejut beruk tengok soalan mata x berkelip deruan nafas menjadi laju dan muka menjadi pucat suam2 kuku.. ada jugak yang mcm penuggu gunung.kaku je pandang kertas. soalan yg terpantul sepanjang masa 2 jam 30 minit tadi.. yang rata2nya semua soalan kanak2 spastik. kalau cikgu rohaiza dengar,mahu dia terjun kelas.kecewa sangat.. ;D kemain lagi budak2 tadi bertanya..

1-uisshh.ni soalan ke apa ni cikgu?
2-apahal mcm ni doe soaln die?
3-cikgu x pernah ajar pun.
4-graph ni dah mcm bentuk kapal dah..
5-ala,x payah buat.koman2 memng dah kompom failed.
6-cikgu bile nak rotan kalau kiteorng failed.
ditanya dengan rasa teruja dan tanpa jiwa.

haha.dan kerana tiada kekuatan dalam diri kepala aku turut rebah di meja menanti masa dikejutkan.untuk kembalikan kertas. ;DD semoga aku x tersesat lama dlm suasana jahiliah. dan harapnya ada sinar untuk esok. walaupun x boleh jawab.aku mampu tersenyum lagi.haha sebb soaln2 lain aku target okay. cuma ddmath je yauw.apekejadahnya soaln dia begitu dan begini. kata2 drpd seorng rakan menyesatkan yg membawa aku terjerumus dengn rasa yakin ke arah mndapat markah ibarat taik dalam subjek addmath..

eyda ouh eyda.



kite geng! ;D beliau berkata kalimah keramat ini..semalam..sehari sebelum exam addmath..

miera.aku langsung tak sentuh buku.sumpah miera.buat apa aku study.aku tahu kalau aku study addmaths last minute macam ni,memang takkan masuk punya.aku tengah baring sambil korek hidung.

spm candidate 2010. m.a.m.p.u.s

Friday, March 26, 2010

kelu membeku atas alasan..

lame gak aku x masuk memanaskan jari menaip2 dekat blog nieh
tempoh semakin panjang kerana
untuk minggu ini
3 minggu ke depan ada diagnostik spm
fuuh!apedehal lah mcm lahanat nk nostik2 bagai
tapi x pek
paper teras dah aku tempuhi dengan begitu tenang adil dan saksama
mata pen kilo metriko dan stabilo aku bergerak pantas melepaskan tinta
ala2 bom kentut gitu.
tinggal lagi subjek teknikal.
dan humaira agak goyah bile memkirkan nya
chemistry fizik addmath
terpaling lahanat ialah addmath
meraban aku nk mejawab
sape lah buat subjek addmath
pengasas addmath?korang tau?aku x tau
dan apa yg aku tau.aku mendoakan agar beliau mati
haha ;D

so terus berusaha unutk diagnostik
berbekalkan semangat jitu dan tabah
teruslah berjuang
hentam je lah labu

dan.ouh ya!memang aku kuno
sebab aku x der fesbuk lagi
eja pun salah.fesbuk ye nook
dan untuk kemahiran2 blogger ni
aku baru dapat tau mcm mana nk besar kan tulisan
n nak bagi tulisan tu colour2 mcm dakwat colour luna
aku baru terperasan tadi
lps menodai selok belok dunia penulisan blog ni
celaka.sebelum ni tulis kemain pnjng lagi
tpi tulisan semampus semut merah
halus dan kecik bagaikan bakteria
haha.dan yeah!
mungkin salah satu alasan aku dah lama x menaip
sebb masalah saiz tulisan
idea banyak tapi x berbaloi nk teruskan
haha.dan..yeay!saya dah berjaya untuk kecik besarkan tulisan dan letak dakwat mcm pelangi!
ouh yeay!

tersenyum sampai ke pagi. ;)))))

Friday, March 12, 2010

apalah faedahnya?

pergaduhan.bergaduh bertumbok untuk menunjukkan siapa hebat
siapa menang siapa kalah.
selalu terjadi tunjuk hebat kuat ni aku teropong orang laki yg kerap bertanding
perempuan cuma menyokong dan kadang2 dengan cemas ngilu2 memalingkan muka
sekali pompuan gaduh
bersepai rambut.haha
x sanggup tengok si lemah dibelasah bagaikan tiada perasaan

tadi aku baru je nampak sekumpulan lelaki bergaduh
x tahu lah atas alasan apa
gamaknya laki ni sensitif gaban kot
kepala angin je mamanjang
ade jugak yg gaduh pasal perempuan kan?
berebut perempuan?haha

dah tu nak gaduh bawak pulak satu rombongan
sekampung dia nak angkot
yg lain hanya menjadi batu api dan memriahkan keadaan.
menghasot dan bersorak riang.
ffuuhhhh........
eh tapi keadang best gak en tengok orang bergaduh
berperang mulut je lah
mesti dorang berdebat point ke mana hala entah
memback up diri yauww.


bagi aku lah kan
baik slowtalk
settle cara baik.sebab hari2 pun kau akan nmpk muka musuh kau tuh
x kan hari2 nk bertumbok?maunya x terbenam tulang punggong kau?
xpun nk lagi urban dan santai
sambil makan kuaci buat gusti lengan
dan habis disitu.
;DD

aku x pernah gaduh serius dengan orang
sebb aku ni baik.dan selalu tersenyum
haha
frendly gitu nyah!
dengan senyuman,perasaan amarah boleh dimatikan.

Friday, March 5, 2010

ganas2 pun bole nagis jugak kan?

yeah!kolam air mata pecah dan mengalir jugak
haha.selps 3 bulan aku x nagis dah kot
kira lama lah jugak tuh en.
mambina kekebalan dan kekentalan dalam diri untuk jadi lbh matang
bukan awek bertaman dan cenggeng
tapi....5 MARCH 2010. lingkungan 10.45 a.m my tears drop out
selepas sambutan maulidur rasul di sekolah
ahha.menaNgis bUkan ats rasa kekesalan dan penghayatan

tapi....
haha.segan segan segan segan doe
untuk memeriahkan lagi sambutan maulud tuh
aku ditugaskan untuk menyampaikan bingkisan mengenai nabi muhammad ats pentas
dan ouh yup!
boleh aja ustazah.bercakap memng hobiku
dan untuk membuat intonasi suara mendayu2 dan sebak sedih sayu
tiada masalah.perucapan berjalan lancar dan mendapat pujian drpd guru
haha.kira kene pancing perasaan pendengar jugak lah..
humaira memang konfident bhai!
;D



dan tenggelam dalam penghayatan itu
aku x sedar ramai student yg gelak2 kat bawah
sebab lenggok badan aku yg x seiring
terlalu seperti hendak berbahas
dan punggung digerak ke kanan ke kiri
mcm tarian tiang tuh..ala..x kan x pnh tngok?
cuba imagine jap.aku pon teruskan jugak...
dah rasa cukup gah tapi agak tergugat melihat senyuman rakan2
erk....

leps hbs usatazah bagi pujian
dan ade suara2 umum berinteraksi................
'mira.kelakar lah.aku x jadi nk fokus kau baca tngok kau goyang2 badan mcm tu'
'tu kan tradmark mira.dia memng bercakap kene gerak2 lah'
'ouh.mira suka cerita psl nabi sbb tuh dye guyang badan,enjoy2'
'hahahhahaha'
'kau x payah nk guyang sngt lah kan'

iskkk......
malu nye doe.
malu gila.malu sangat
uwwwaaaa!
agak lame aku melalak kat taman
dan tenks kawan!sebb ade dengn aku masa tuh
zu,anish,putri,eyda,eira,shaz,azu,fatin,zyee,syana,koyum

lama jugak en korang pujuk aku suruh stop nages.
bertambah mengila tangisan aku. ;D
aku syng korang!
haha
serius ikhlas mati.

dan itu adalah tangisan terakhir ketika berusia enam belas tahun
sebelum 7 hari.seminggu lagi.akn datang melangkah masuk ke alam
tujuh belas tahun
:)
bukan mcm perangai budak2 kan?ahaha