Jiran Tetangga

Friday, February 19, 2010

percutian?konon adventure lah tu....

ok.hye kamu.kamu.kamu
baru pagi ni aku dpt menulis kembali.gaya penulisan yg x berapa nk urban
dan..sukahati lah.kan sy dah ckp inikan diari terbuka
nanti dh tua bole tunjuk kan cucu dan pasti dorng akn ckp.wah.nenek aku urban.pandai mencoret, ;D

ouh yeah.raya cina cuti sepuluh hari plus plus
banyak en?dan seperti biasa family planning.aku follow je.
dan destinasi percutian ialah PAHANG DARUL MAKMUR.
makmur ke pahang?not bad.makmur jugk lah aku tngok
orng asli semua hidup sihat2.haha

aku beronok2 dngn family ke LUBUK SEMAK


2 malam 3 hari
orng kate sungai di sana sejuk nikmat dan gigil2 badan.
kalau x silp tmpt tu seleps ulu dong.
x cekap lagi korek skodeng peta pahang.
nama mcm x menarik kan.dan sedikit mencemaskan.ada apa dengan semak?
smpai2 je aku mencarot jugk lah.sbb nmpk semak sahaja.
x nmpk pon sungai ke ape ke.
terjah dalam lagi baru nmpk itu sungai.
wah..indah nya pemandangan.
air sejuk.udara segar persekitaran msh hijau hutan tropika
menarik.kata aku dengan penuh rasa kagum.
;)

dan di sungai ini jugk lah
bontot aku sakit perit2 sbb terhentak dekt batu mse main gelongsor ala2 sunway lagoon
ouh yeeahh!msh kenyal sbb x lebam pon.haha



hari ke-3.aktiviti pagi x payah mandi.
menjelajah hutan..sebelum bertolak pulang ke kl
hutannya mencabar dn kami menerokai dngn penuh rasa teruja.
visi adalah mahu menatap bunga pakma.rafflessia.
eh slah eja ekh?pakma je lah.
haha
ala..bunga besr2 tu mcm speaker retro dulu2 tu.
dan aku x mandi pon mse pendakian tuh.
baru lah orng asli en.
peh panas bhai.letih jalan nya penuh berliku
dn mcm biasa dah x mandi
muke mcm hape tah.dapat aku rasakan ketiak basah je..
orng kate masuk hutan mulut kena jaga kan?
jadi perlulah unutuk aku mengunci mulut,
ommak kate mulut aku puaka sikit,ckp ikut sedap mulut
alhamdullilah.semua brjalan lancar
haha.keajaiban xmandi pagi.sebab tu aku x der langsung pacat gigit
ewahhh!bangga je jalan.tnpe perlu risau.
aku cume tersenyum sinis melihat mak cik2 pertengahan umo kene sengat pacat.
terjerit2 mereka pergerakan ala2 menari baallet.


*bergambar dengan tongkat sakti.sebelom panjat itu gunung.
aktiviti panjat gunung bagus untuk buang lemak.buang tingkat2 di perot.

nk daki ke puncak memang bnyk halangan
curam lah.
perjalanan yg meletihkan berbaloi.slps jumpa bunga pakma.
lps 20 minit mendaki.tpi mase tu berapa bnyk kali daa kiteorng stop
kumpul tenaga amek nafas
pak cik pandu arah bt muke sabar je.

bunga pakma besar punye!!
cantik.sangat unik.
kalau x silap lagi lah kan
bunga ni ada di pahang sabah dan sarawak


cuba untuk bergambar dengan bunga pakma.bukan selalu.peluang keemasan.
tibe2 aku dengar satu suara sumbang..berkata....
*muke pun dah mcm bunga pakma.same je saiz.
gemok kembang2,


kate pak cik pandu arah tu tnpa ade rase bersalah
cisss!

SABAR LAH DUHAI HATI.

11 comments:

bebob said...

sgt menyeronokkn..

♥ciK-t0ge ♥ said...

HaHaHa..
waHh besHnye becuTi :X
erK..
kaMo xnMpk keMbaNg p0n..
comel aJa :)
muNge tuH yg teLebeh kemBang :))

humaira balkiss said...

bhaha
yup
best lah jugak
pengalaman baru redah hutan
hee.thanks cik toge
mata awak sngt sihat
:)
haha

arifpemuzik said...

ni kat mane nie e?
sarawak k?

hisham said...

bunga tu x mkn u ker???hehe

humaira balkiss said...

nope lah arif
ni kat pahang
bajet x cukup lagi nk gye sarawak
;D
haha
x pun hisham.dye x selera tngok i.
;D

Amir Ariff said...

aku beronok2 dngn family ke LUBUK SEMAK..

beronok tu cmna?

ehehe

arifpemuzik said...

ok a
kumpul bebanyak bawak aku
terbaek....
gle len muke profile! cam kurus gle je haha

humaira balkiss said...

hahaha
tu lah en
slamber muke bole tukar2 nk mcm mane
nk gemok ke kurus ke
pelik tapi benar
haha
arif,kan gambar bole menipu.
heeee
;DD

syafiq saifullah ibrahim said...

owh baguslah.
perut tggal bpe tingkat now?
hahaha :P
sesungguhnya pakcik pandu arah tu..
jujur orgnya!
jgn marah haaaa

arifpemuzik said...

gambar boley..
tapi tak syok a ko ckp camtuh. macam orang kalau post ade gambar macam sure nak tipu je..

haha

aku kl post pon mesti ngarut. imagine lampau2.
entry sal masak pon leh letak gambar dapur terbakar. sedap sngt kowt.