Jiran Tetangga

Tuesday, February 23, 2010

haha.saya cool okeh.

mungkin yg pernah terkana faham apa yg ditulis ini.

hahaha.
kau ada apa2 masalah ke dengan penulisan aku?
dengan blog aku?
tidak mengganggu hidup dan hak asasi kau kan?
jadi..silah lah cool..
dan..aissshhh!aku msh rase mcm nk kutuk orang lg lah.
ketika disini ianya adalah luahan perasaan alam maya
x der menyebabkan pembunuhan ke ape.perlakuan santau ke apa
sebb yg terbunuh.mungkin tak lah terbunuh
maybe terguris dijiwa sahaja.
drpd nak mebajet taiko,barua jalanan
main serang2.urgghhh!x urban betol lah.tu zaman jahiliah bila doe.
maybe penulisan di blog ini bole seiring dengan slogan
'rakyat membaca,rakyat berjaya'
so praktikkan lah
aku kutuk kau.kau kutuk aku
kita sama2 baca n jemput ramai orang lagi untuk baca
deal?
haha.layan lagi lah kan.......


;DD
biar lah
pengkesot?kutuk belakang?tak bole bawak berbincang ke?
kau ingat ni tuntunan wajib antara pemimpin negara ke?
untuk nk dapatkan kemerdekaan ke?
nak berunding2 bagai.
duduk silang kaki.borak kosong.haha
selera kah kamu?
x der ape2 makna lah bagi aku nk duduk berbincang mcm orng mcm anda.
this is my blog.jadi terpulang kpd aku nk tulis mcm mana.
tidak mengkritik mengenai negara tercinta ini.
tidak pernah.

dan yg membenci kau seorng.yg beratus ratus tetap terus akan membaca
dan kau.x payah nk menggelabah tetek sangat ok
juz duduk diam2.n wah..
tahniah lah sbb menjenguk walaupun dlm kepedasan
dan.....itu bukan masalah aku.hahaha

pengajaran yg aku dapat
dan tahniah lah sebb menyedarkan aku yang cerita x bole nk lebih details.
perasaan orng nk kena jaga jugak kan.
terima kasih wahai pengkritik penuh emosi.
(^_^)

omg.marah ke doe?
cuak gila aku.uiisshhhhh!
haha

tiada dakwaan akan dibuat sbb bukti x dinyatakan
penulisan di atas tidak dikaitkan dengan nama orang.
dan tidak diletakkan gambar
mungkin kau orang nya.dan mungkin tidak.
sbb aku x batak pon nak taip pasal diri kau sorang je,wahai tin kosong
;)


terus menyusun sepuluh jari.

Friday, February 19, 2010

percutian?konon adventure lah tu....

ok.hye kamu.kamu.kamu
baru pagi ni aku dpt menulis kembali.gaya penulisan yg x berapa nk urban
dan..sukahati lah.kan sy dah ckp inikan diari terbuka
nanti dh tua bole tunjuk kan cucu dan pasti dorng akn ckp.wah.nenek aku urban.pandai mencoret, ;D

ouh yeah.raya cina cuti sepuluh hari plus plus
banyak en?dan seperti biasa family planning.aku follow je.
dan destinasi percutian ialah PAHANG DARUL MAKMUR.
makmur ke pahang?not bad.makmur jugk lah aku tngok
orng asli semua hidup sihat2.haha

aku beronok2 dngn family ke LUBUK SEMAK


2 malam 3 hari
orng kate sungai di sana sejuk nikmat dan gigil2 badan.
kalau x silp tmpt tu seleps ulu dong.
x cekap lagi korek skodeng peta pahang.
nama mcm x menarik kan.dan sedikit mencemaskan.ada apa dengan semak?
smpai2 je aku mencarot jugk lah.sbb nmpk semak sahaja.
x nmpk pon sungai ke ape ke.
terjah dalam lagi baru nmpk itu sungai.
wah..indah nya pemandangan.
air sejuk.udara segar persekitaran msh hijau hutan tropika
menarik.kata aku dengan penuh rasa kagum.
;)

dan di sungai ini jugk lah
bontot aku sakit perit2 sbb terhentak dekt batu mse main gelongsor ala2 sunway lagoon
ouh yeeahh!msh kenyal sbb x lebam pon.haha



hari ke-3.aktiviti pagi x payah mandi.
menjelajah hutan..sebelum bertolak pulang ke kl
hutannya mencabar dn kami menerokai dngn penuh rasa teruja.
visi adalah mahu menatap bunga pakma.rafflessia.
eh slah eja ekh?pakma je lah.
haha
ala..bunga besr2 tu mcm speaker retro dulu2 tu.
dan aku x mandi pon mse pendakian tuh.
baru lah orng asli en.
peh panas bhai.letih jalan nya penuh berliku
dn mcm biasa dah x mandi
muke mcm hape tah.dapat aku rasakan ketiak basah je..
orng kate masuk hutan mulut kena jaga kan?
jadi perlulah unutuk aku mengunci mulut,
ommak kate mulut aku puaka sikit,ckp ikut sedap mulut
alhamdullilah.semua brjalan lancar
haha.keajaiban xmandi pagi.sebab tu aku x der langsung pacat gigit
ewahhh!bangga je jalan.tnpe perlu risau.
aku cume tersenyum sinis melihat mak cik2 pertengahan umo kene sengat pacat.
terjerit2 mereka pergerakan ala2 menari baallet.


*bergambar dengan tongkat sakti.sebelom panjat itu gunung.
aktiviti panjat gunung bagus untuk buang lemak.buang tingkat2 di perot.

nk daki ke puncak memang bnyk halangan
curam lah.
perjalanan yg meletihkan berbaloi.slps jumpa bunga pakma.
lps 20 minit mendaki.tpi mase tu berapa bnyk kali daa kiteorng stop
kumpul tenaga amek nafas
pak cik pandu arah bt muke sabar je.

bunga pakma besar punye!!
cantik.sangat unik.
kalau x silap lagi lah kan
bunga ni ada di pahang sabah dan sarawak


cuba untuk bergambar dengan bunga pakma.bukan selalu.peluang keemasan.
tibe2 aku dengar satu suara sumbang..berkata....
*muke pun dah mcm bunga pakma.same je saiz.
gemok kembang2,


kate pak cik pandu arah tu tnpa ade rase bersalah
cisss!

SABAR LAH DUHAI HATI.

Saturday, February 6, 2010

letih penat sadis rindu serabut

oh tuhanku oh tuhanku oh tuhanku
lama gile aku x mengblogg2 kan diri aku
bersawang dan berdebu hbs dashboard kesyangn ni
haha
penipu.
x der lah bersawang cme agk lemau2 lah ble dh lme x on en
dngn slmber broadband kne rampas ngn oppak
hek.menyangap je lah nk blogg2 nieh
aku cme set mind
wah.today kne update blog lah.
ade tragedi best2 lemak yg brlaku
kena kena harus pasti perlu
tpi hajat x kesampaian bnyk je halangan ;(
;D

rindu lah kat korng
encik2 kakak2 blogger disini
meh bagi pelukan sket meh
sket je x bnyk
haha

*tau,msti ramai yg x sudi
kite main balas2 senyum je lah
haha


kebelakangan ni.agak bz dngn mcm2 aktiviti skolh
fikiran serabut letih
mental dan fizikal

sekolah koko n tucen
pagi petang siang malm non stop
dn hw satu kewajipan
x tau lah kalau msh bebal lagi
mmng spesies mathama ghandi lah en.

n spnjng 15 jan hingge 6 feb ni
mcm2 bnde dah jadi
trlalu bnyk nk dhimpunkan dn ble nk brcerita
hek!dh mcm karya keling
x faham hujung pangkal mne klimaks
haha
gaya penulisan msh x mantap
cme trserlah rase teruja nk menaip
jari main tekan je
tpi point x smpai
haha

nope.aku juz nk bgitau yg skrng bz sngt
exam padat n markah je msh x padat2
haissh.ape nk jadi ni humaira
reportcard dicacat celakan dngn mensigniture sndiri
bkn dri parents
haha
aku x kurang bijak cme sekrng msh malas
cikgu kata sy pandai dn jadi plajar target result gempak
tpi....
mungkin x tmbul kesedaran sivik lagi nk fokus target ntuk spm

*kewarasan msh dijamin.
:)

isshh x patut x patut ouh
erk
again.bnyk idea hilang
x tau nk taip ape
cme nk ckp
aku bangga sbb msh mampu bt cerita,haha
n rndu kat blogger walking
jemput lah singgah2 ye
kite kan kawan

kan?kan?kan?
;D