Jiran Tetangga

Friday, January 15, 2010

road run merentas desa.parah tak parah?

yeah!pastilah pasal sekolah lagi en?
asl budk baju merah ni open blogger je msti nk cite psl skolh
haha
sepadan ngn umo dan muke lah yauw.blum mahir nk cite psl jodoh,politik,pembangunan negara dan hal ehwal islam
;D

*tafsiran pertama,tngok cm ade muke atlit sukan tak?kiri kanan pegang makanan.haha
sbb topik x matang hari ini adalah sukan merentas desa
pecutan lari2 anak.wink wink...


road run dlm kata seertinya merentas desa
esok lah.
16 januari 1020
aku sje amek mood nk pos cite awl2
sbb aku tau esok kompom aku x lari pnye
badan berat kaki x terangkat stamina x terlarat
haha
nsb baik ade stesen petronas
beli minuman berkhasiat ntuk menyalurkan tenaga sket.
wajib singgah! ;D

bunyi hon semangat memecut
tangkas berlari umpama kilat
fuuhh...dan x smpi 2km dah pancit
pancit pancit pancit
makin prlahan brjalan dan redha melihat budk2 junior memintas dngn muke bangge
buat2 tabah
haha
its ok lah en?
2km tu jaoh lah en?en?
kau bole ke?
tak bole en?
aku je yg bole
hebat hebat hebat ;D

x semua skolh bt aksi aktiviti kesukanan ni kan?
rase nye lah.
objektif nye nk pupuk smngat kesuakanan dan nk kumpul mata ntuk setiap rumah sukan
sblum sukan tahunan
dn pastinya blom pecah tradisi
blom lobos title rumh hijau EMERALD
yg msh kuat berada di tangga terakhir
hijau itu tenang so tu yg slu brada di tangge trbawah
dn aku lah warganegara hijau tuh
ouh.pedih dan perit mnjadi yg trakhir
alah bisa tegal biasa yauw. hehe

malam ni sblom tido baru nk plan nk folow ke tak
ntuk road run esok
hehe.dan taun lps baru lihat dunia
mse road run
separuh jalan dah tahan teksi dan naik
dn terus pergi ke jaya jusco wangsa maju
bdn masam2 bau one drop perfume expired
lepak mkn minum berehat
lps tu pulang ke sekolah
ade ura2 yg aku dngr plan sok
lokasi nk ke wangsa walk
ish ish ish
x berdisiplin betol mereka ini
;D

fenomena biase,dkt tepi2 jalan
yg slu aku nmpk tumbang budk2 pompuan
yg brbadan xxl.ala2beruang kutub selatan.haha
serius doe
lps tu kne usung msuk truck ambulan ape tah
duk dlm tu
segar lak muke dorng
nyampah mak tngok.
tpi aku x pnh lah pengsan layu terkulai
saya en cergas orng nye
percaya lah ;D
kang pegsan kang spe lak nk angkat.haha
dan salu budak laki je tangkas berlari pecut
bole relax muke x tenat
ikhlas je menapak.korang x letih ke wey?
lelaki memang aktif?

ehm,nak pegi ke tak nak
nak ke tak nak
merentas desa
celaka.penat doe
;D
mcm mals lah pulak.
tit...tit...tit...


*ye cikgu.sayalah yg berlari laju tu.slu tibe di saat akhir di garisan penamat.cikgu msti bangge en?sy bole habiskan larian yg jauh sangat tuh. ;)))

Sunday, January 3, 2010

alam persekolahan.best ke tak?

hye hye hye,saya masih budak sekolah lah.;D
haha.jadi budak sekoah best weh.


serius x tipu.bile exam je lah kebestan dye kureng sket.
sbb malas nk melalui minggu2 exam yg trsngt panjng harinye.bapak lame.
msti ade antara kalangan abang2 dan kakak2 yang dah pencen x pakai title
'budak sekolah' yg sedang merindui nostalgik hari2 persekolahan mereka en?
;D
dulu time skolah main2,benci skolh bile dah hbs skolh mule sbut n talk pasl cerita alam persekolahan.

ouh yeah!
tadi first day skol.haha
masuk perhimpunan dan mcm biasa
alunan merdu suara cikgu disiplin akan memekak2 bagi arahan dan ucapan yg dah basi isi kandung nya
x jugak.bukan ke setiap kata2 guru tu adalah emas yg sngt tinggi nilai nye ;)
but,slu ulang benda yg sma payah gak en.haha
semua tu bukan halangan,sbbkan teruja semua tu x der hal lah.
aku pandng kiri kanan,semua putih berseri je...
woaah....!!
sangat suci persekitaran tu
kasut tudung baju dan x lupe jugak senyuman di gigi
semua putih berseri
muke bercahaya teruja nk skolh
jumpe kawan bercerita gelak sakan.BELAJAR
haha

tunggu lah.6 bulan akan datang mcm mne.
apakah semua paparan tdi akan mnjadi kusam dan x bermaya
x der mood malas kasut x bsuh 7 minggu .beg kempis muke sakai x teruja sbb x tido bt bnde x berfaedah
msuk kls kne dimarried dan denda dan tadah telinga dngr cikgu bersajak
gne nada tinggi rendah.ekspresi muka yg sush nk dikawal ;D
mungkin lah.yg pasti semua tu aku akan elak KOT..
demi sijil pelajaran malaysia

beraraklah satu bulan
12 bulan berbulan2 ke
insyaALLAH,aku akan terus semangat mengejar dan mecarik
'A' BUNCIT dalam subjek ADDMATH,CHEMISTRY,PHYSICS,ENGINEERING DRAWING. ;)
yg lain ok je.maybe boleh
orng kate dimana ada usaha di situ ada A BUNCIT
;D

tahun ni last dan senior
kene yakin diri dan bt muke yakin konfident ngn diri
buar budak2 respect
haha.poyo.
dan tngok budak2 form 3 tadi
sume stok sakai hbis lah.
serius x tipu
haha.tunggu 2 tahun kemudian
tudung jadi singkat,muke bertempek bedak,jln mendada
;D.
perubahan hormon lah katekan,
ewwaaahhh!

smk wangsa melawati,mensasarkn tahun 2010
sekolah akan jadi top 5 di zon keramat
result spm yg bagus
dan kamilah budak2nye
yg disasarkan itu.sama ada kene atau tak je
diletakkan harapan dn tgungjawab untuk merealisasikan kata2 itu
haha.boleh.pasti boleh.yakin boleh
perah otak perah otak perah otak perah otak


belajar kena lah cool.