Jiran Tetangga

Wednesday, December 30, 2009

selamat datang 2010 ;)


hari terakhir 2009
masa yang berlalu x kan dapat aku putarkan
yang berlalu akan terus berlalu
dan setiap yg berlaku pada hari lepas sudah menjadi kenangan dalam hidup aku
sama ada ianya kenangan yang boleh membuatkan aku tersenyum

*jujur.sikap kebudak budakan msh ada dalam diri.sepanjang tahun nieh,ade prob yg x dpt diselesaikan sbb pemikiran msh cm main2.haha
kne ubah nieh.


bila terkenaag nya ataupun malu sendiri bila mengigatnya
dua ribu sembilan
macam2 benda yang dah jadi dalam hidup aku
terjadi dalam sedar dan dalam tidak sedar
sebb dalam tahun itu lah aku mula dapat carik langkah dan corak
siapa diri aku yg sebenarnya ;)
*intro je dah bajet sadis dan sayu.haha.sobs sobs sobs

dan dalam tahun nieh
mungkin ada separuh azam n niat aku yg x dapat aku gapai lagi
n ada azam yg aku langgar
x kotakan janji
contoh nya menggatal dengan laki secara over.
badan x kurus n x serius dalam belajar.dan msh mnjadi seorng yg boros.haha
siot je.

dan SELAMAT DATANG 2010
semoga kehadiran tahun baru ini dapat menjadikan diri aku seorng yg baru
baru dari segala aspek
dan pembaharuan tu tentulah nk yg positif.bukan negatif
insyaALLAH ;)

tahun ni jugak last year sekolah
akan ada spm

spm candidate 2010.senyum tabah.haha
dan perlu usaha untuk jadi yg terbaik
dpt result yg trbaik
act dah mula rasa gentar dan nebes nieh
sbt psl spm
tpi entah lah
bila aku nk strt serius belajar
addmath dan l.k selamber asek failed
now kena target betul2
ouh yeah! ;D


cerita psl azam
kalau nk cerita psl azam,terlalu bnyk yg aku nak
pasang niat dan dah beranagn
tpi x tau lah dpt laksanakan ke tak
cme fokus yg paling utama
untuk tahun nie
paling besar cabaran nya adalah spm
sijil pelajaran malaysia.itu pasti
dan nak buat yg terbaik
study serius dan x main2
lupakan godaan web siber yg menyesatkan
x jadi orng dah asek ngadap benda nih
haha

tradisi dalam hidup dan keluarga nih
mlm new year mmng x dismbut
dan aku x dibenarkan keluar rumah
kata parents bahaya katenye
betol ekh mcm2 yg jadi mse mlm new year
mungkin.aku hanya baca di akhbar dan tv je
tak lalui suasana yg betul
entah lah smpai bila
bosan je
tngok tv mkn baring tngok bunga api
kunun2mcm real
orng lain sume enjoy
uurggghhh!

masa untuk menilai diri
muhasabah diri
menjadi diri sendiri
semoga kitaran hidup dlm 2010
mnjadi sesuatu yg mudah dan seronok bagi aku
kehidupan remaja yg mencabar.haha
amin ;)

8 comments:

wetfusion said...

waaaa~ comel~ hahaha

»£ã£á¯M¡§§♥ú« said...

cik humaira balqis ku syg...
mn alamat & no tipon neh...
xanto pown kt emel kitew
nak adiah kew xmo neh?
hu3!

neh emel lala

~0~ said...

selamat tahun baru 2010

hisham said...

salam..moge ape yg u hajatkn akn terlaksna ok...i mmg xde azam...tp yg pasti mlm ni beribu RM akan hangus sbb bkr bunga api....hehe...tk cre

bentosensei said...

so, ap azam u utk thn dpn??peace=)

humaira balkiss said...

tahun ni azam mahu spm buat yg trbaik
x nk menggatal dngn laki secara taksub
dan nak kurus
haha
;D

Dak Wan said...

Selamat tahun baru untuk kamu dan selamat mengubah impian serta mencapai apa jua cita-cita mu. :) Jemput ke blog teman k?

kawie2020 said...

salam... bro sham yg bagi link u kat i nih...

hehehehehehe.. best gak cara penulisan u yg sempoi nih..

selamat tahun baru yer...