Jiran Tetangga

Wednesday, December 16, 2009

cerita lah tentang ibumu. ;)





17 DECEMBER.
NOR AZIYATI BINTI ABDUL AZIZ ;)
nme glamornye KAK NOI.mcm nme bomoh siam en?haha.unik.
eorang suri rumah dan bidan tradisional sakit puan.
orang yg paling aku sayang,perlukan,bergantung dan paling rapat.
semua orng sayang mak die kan?dan setiap seorng mak tu msti ade sekelumit rase syng kat ank dye walaupun anak dye perangai mcm saitan.
tu ayt rambang je.yg pasti bukan aku lah anak saitan yg dimaksudkan. ;)
bukan saya orang nye,ewwah!haha

hari ini.17 december.
selamat hari lahir,ommak!
hari lahirmu yg ke 44.dah tua tpi mak msh nmpk muda dan jelita. ;)
semoga mak panjang umur,murah rezeki dan bahagia di samping kami.
dilimpahi rahmat dilindungi dan setiap jasa dan kebaikan mak anak2 mak akan bals balik.itu janji aku.

mse zaman jahiliah.
dulu2 time bodoh2 alang,bajet dewasa padahl tin kosong
aku bnyk melawan mak n ape yg dia cakap.sepath dye ckp beratus pth aku jwb
aku bidas bagaikan pendebat pembidasan terulung
smpai ade satu tahap,aku prnh cakap
knpe lah dpt mak mcm ni?sukatia orng lah nk bt ape.
tulis kat kertas ckp bukan2 merepek mcm dah bagus sngt.
haha.sumpah bodoh time dulu2
teruk en.pemikiran x pesat lagi.sbb mse tuh jiwa memberontak dan aku x prnh tau erti hidup sbnr.
kalau mak marah ade je yg nk mnjawab.bela diri.
tpi x prnh lah maki mak mencarot ke.
derhaka gaban tuh.
then ade time ble kene marah akn buat muke,jelir lidah,ajuk balik ape yg mak ckp
rase puas hati sikit.hamek kau! ;D
n trfikir knpe ape yg aku buat sume salah?sume x betul?x boleh ke bagi kebebasan sikit?damn!
perangai kanak2 terencat akal tuh aku bt smpai umo 13
skng dah 16.dah bertaubat.

paling selalu bt.bile kene marah.jawab dan jawab ape yg mak ckp
ayah akn msuk campur
tengkingan halilintar ayh akan menyentap perasaan dn terus bergenang air mate
msuk bilik menagis bagai nk rak
konon2 tabah tapi pengecot gak
dngn mak je tnjuk berani ;D.haha
**dua2 laki bini ni prnah bantai aku dengan TALI PINGGANG,HANGER,LEMPANG,TAMPAR MULUT,GETAH PAIP.korng prnh tak?kita serupa.haha



tu dulu.sekarang aku tau
betapa bahagianye hidup bile ade mak temani aku
gelak ketawa,sbb due2 suke bergosip,bergurau.yeah!dan hubungan kami rapat.
cap ibu dan anak ;)
ade orng yg menegur aku supaya x trsilap lngkah
kongsi masalah n bercerita.
kongsi psl pakwe.ade spe nk jadi menantu dye tak?haha
alhamdulillah.ALLAH msh beri mase untuk aku bersama mak.
pinjaman kurniaan yg tiada gantinya.
dan aku hargai dn aku msh perlukan kehadiran nya ;)

ade rase segan bile bk mintak maaf.muke tunduk je malu2 kuicng2.haha
malu weh. ;D

mira sayang sngt kat mak!sangat2!
iloveu mom.u r the best mom in my world.
a kiss for u.

18 comments:

Visit me said...

Nice and funny pictures !
Saya datang dan follow disini, berharap kamu juga bisa berkunjung ke tempat-ku dan follow dan jangan lupa komen yaaa !

aNiSa hANg tUaH said...

nak kiss ibu saye jugak la
mua.mua.mua

selamat hari lahir jugak utk ibu kamu ya
:)

~0~ said...

sy pown syg mak sy

ahmdsyhmi said...

jangan lawan cakap dia.

arifpemuzik said...

time kene hentak paling best.
kene kurung x balik masuk rumah - pergh.
tengok tali pinggang je mesti teringat.
bangang tol.

Amir Ariff said...

gmbar last tu.. mengancam eh.. haha

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

sume org ade mak plg best kt dunia.hehe..bese la sume tu..masa tgh remaja ni, org kata darah tgh panas..hehe..melawan.sume ko rasa tu, aku pun pnh rasa gk..dulu pipi ni da kebal da..hari2 kenyang makan penampar ngn bapak aku..tp hr ni time kasih kt dioerg pasal makan penampar tu la aku jd manusia skg. :)

hepy belated bufday to ur mom :)

humaira balkiss said...

haha,betul tu encik kamen
aku pon mcm kau
dh alu main lempeng melempang nieh
;D
pipi ni dah mcm tmpt kick boxing muay thai tuh.haha
ok.thanks yauw.

humaira balkiss said...

bhaha.arif pemuzik
lbh kurang same je ekh
;D
prnh gak kne kurung kat luar
x bagi msuk rumah
tersedu sedanmengis kat luar rumah
tetibe rase cm ank terbuang
;DD

dewajiwa said...

mak Mira baca blog nie ke tak?

MéuzAngelo™ XXIII said...

syg mak.... yeahhh..!! :p

faez said...

CERITAKAN tentang usul mu..;)
Follow saya disana

humaira balkiss said...

tak.ommak mira x bce pon blog ni
ni coretan rahsia ;D

arifpemuzik said...

uish
aku xde a smpi rase mcm anak terbuang
siap boleh sambung men kejar2 lagi.
pastu kene lagi.
hehe
tapi sngt seronok bile bukak balik cite ni ngan mak ayah.
aduh... aku jantan.. tapi aku rindu gak mak aku.
pergh!!

chaon said...

smakin kau besar smakin kau tahu apa itu syg mak bapak.heh

»£ã£á¯M¡§§♥ú« said...

psstt2!!! nnt emel address & fon number kt emel lala bley?

neh emel lala

lala_missu@yahoo.com

jgn luper ek!
tq! :-)

humaira balkiss said...

haha.arif sngt keras kepala ;D

arifpemuzik said...

keras kepala?
ala.. mcam humaira lembut sngtlah.
pergh!