Jiran Tetangga

Monday, December 14, 2009

budak bandar budak kampong

cuti sekolah mula dan semakin mjadi2 menampakkan diri
sedang aku syok2 on9 mengadap pc usang nieh,sambil tersengih2 kesawanan
tibe2 oppak ommak datang dan cakap
'kau ikot mak balik kg.kite pgi tngok nenek.tidur 2 hari kat sane'
*rumah kg yg menjadi khazanah dan R&R stiap binatang ntuk singgah.haha.bak datang,kg kau mesti x sersurvival cm kg aku en.
dah 3 keturunan duduk sini.nenek .moyang dan mak moyang. ;D


erkk!terkedu otak tersekat perjalanan air liur kat tokak nieh
cube memberi pelbagai alasan tpi jelingan maot ommak mematikan perancanagan isi hati aku
lalu..bertolak lah pulang ke kg
perak,lokasi yg same
tanjong malim.dngn penuh sendu di hati trpakse meninggalkn broadband dan nikmat2 di siber web.haha

bukan x suke balik kg.suke.tpi aku perlukan dan dahagakan perjalanan yg mencabar
ni tak,balik perak x sampai 2 jam
kl.ikot rawang tembus ke jln kg.
mungkin 1 jam 45 minit smpai kg
nyamuk semua dah menanti di celahan pohon buluh
perlu untuk aku redah lalu ke pntu rumah
cbe balik panaskan bontot dalam kereta lama2,mcm pg kelantan ke,kedah,pahang,terengganu langkawai
baru lah best dan ade feel balik kg
dan sure aku brsemangat nyanyi lagu balik kampong.
baru nak lelap mate tengok2 dah sampai
x tahu lah mungkin oppak aku yg memecut begitu pantas atau jln raye tuh yg semakin memendek
;D
kate ommak lagi,nak best dan puas jalan
kahwin lah carik laki yg ade kg jaoh2
haha.mcm x sanggop lah pulak en.jaoh bebenor lps tuh ade lohgat mereka
paling pekat mestilah kelantan dan ganu en?haha
sumpah x faham.
dan errk!impian aku untuk jejak kan kaki KE SAWAH BENDANG PADI msh belum kesampaian
x pernah pergi pun. ;(
salu tngok dlm tv je
cantik.sumpah cantik.
;)
one day,maybe akan ku jejak kn kaki ke sane
duduk di pondok tengah sawah tngok matahari terbenam.
wahaha.berangan yauw.

13 comments:

BuLaN iTu aKu said...

haii yayankk..
im so sory sebab untuk follow blog kamu yang cute ni...
hurm.. seronok nye ada atuk n nenek
dan kampung....
seriusly.. memang seronok...
tapi semua tu bulan dah tak dek..
hhehe

humaira balkiss said...

bulan.thanks
;)

fikiranlicin said...

kampung gua ada sawah padi. Atuk gua ada sawah berelong-relong.... amacam, mau tak?
Kg gua di Parit Buntar kerian...laut pun ada

wetfusion said...

2 best places on earth.

1) rumah
2) kampung

trust me, dah merantau jauh, last2 rasa sedap dan selamat dua tempat ni. paling penting makan free! hahaha

Gond said...

meh la datang kelate.
buleh kawe blanjo demo make budu.hahahaha

bunga ;D said...

comel kamu.

Rowena Chasez said...

alalaa~
cantik je kpg die..
huhuu~
hurmm..
i pn xfhm ganu & kltan..
huhuhuu~

~0~ said...

loghat bleh di ubah...loghat bukan halangan kalo mau...hehehhe

arifpemuzik said...

balik korea k (omma oppa)?
hahaha

humaira balkiss said...

haha.tu lah mngubah tradisi ikut slenk ommak dan oppak.sesaje gegedik
hey hey,spe yg ade sawah tuh meh date n i'll follow u ;)

ahmad jholan said...

kek kmpung den ado swh tbontang lueh.
tp kek nogori smbilan ado lak sawah?haha

Apiq Putra said...

umaira the kampung girl!

humaira balkiss said...

haha.ahmad jholan tipu ekh?
mne ade sawah kat n9?
;p
hee.
yeah apiq!
saya lah budak kampung itu.
;D