Jiran Tetangga

Wednesday, December 30, 2009

selamat datang 2010 ;)


hari terakhir 2009
masa yang berlalu x kan dapat aku putarkan
yang berlalu akan terus berlalu
dan setiap yg berlaku pada hari lepas sudah menjadi kenangan dalam hidup aku
sama ada ianya kenangan yang boleh membuatkan aku tersenyum

*jujur.sikap kebudak budakan msh ada dalam diri.sepanjang tahun nieh,ade prob yg x dpt diselesaikan sbb pemikiran msh cm main2.haha
kne ubah nieh.


bila terkenaag nya ataupun malu sendiri bila mengigatnya
dua ribu sembilan
macam2 benda yang dah jadi dalam hidup aku
terjadi dalam sedar dan dalam tidak sedar
sebb dalam tahun itu lah aku mula dapat carik langkah dan corak
siapa diri aku yg sebenarnya ;)
*intro je dah bajet sadis dan sayu.haha.sobs sobs sobs

dan dalam tahun nieh
mungkin ada separuh azam n niat aku yg x dapat aku gapai lagi
n ada azam yg aku langgar
x kotakan janji
contoh nya menggatal dengan laki secara over.
badan x kurus n x serius dalam belajar.dan msh mnjadi seorng yg boros.haha
siot je.

dan SELAMAT DATANG 2010
semoga kehadiran tahun baru ini dapat menjadikan diri aku seorng yg baru
baru dari segala aspek
dan pembaharuan tu tentulah nk yg positif.bukan negatif
insyaALLAH ;)

tahun ni jugak last year sekolah
akan ada spm

spm candidate 2010.senyum tabah.haha
dan perlu usaha untuk jadi yg terbaik
dpt result yg trbaik
act dah mula rasa gentar dan nebes nieh
sbt psl spm
tpi entah lah
bila aku nk strt serius belajar
addmath dan l.k selamber asek failed
now kena target betul2
ouh yeah! ;D


cerita psl azam
kalau nk cerita psl azam,terlalu bnyk yg aku nak
pasang niat dan dah beranagn
tpi x tau lah dpt laksanakan ke tak
cme fokus yg paling utama
untuk tahun nie
paling besar cabaran nya adalah spm
sijil pelajaran malaysia.itu pasti
dan nak buat yg terbaik
study serius dan x main2
lupakan godaan web siber yg menyesatkan
x jadi orng dah asek ngadap benda nih
haha

tradisi dalam hidup dan keluarga nih
mlm new year mmng x dismbut
dan aku x dibenarkan keluar rumah
kata parents bahaya katenye
betol ekh mcm2 yg jadi mse mlm new year
mungkin.aku hanya baca di akhbar dan tv je
tak lalui suasana yg betul
entah lah smpai bila
bosan je
tngok tv mkn baring tngok bunga api
kunun2mcm real
orng lain sume enjoy
uurggghhh!

masa untuk menilai diri
muhasabah diri
menjadi diri sendiri
semoga kitaran hidup dlm 2010
mnjadi sesuatu yg mudah dan seronok bagi aku
kehidupan remaja yg mencabar.haha
amin ;)

Wednesday, December 23, 2009

aku kan kakak,kene lah cool.gggrrr! ;D

orng kate,kakak kene mengalah dengan adik,dan kakak kene jadi contoh teladan yg baik dekat adiknya
agar adik dye akn cakap 'wah!aku ade kakak yg hebat'! ini,sy yg kate
tapi,mampukah aku mnjadi kakak yg baik kepada 2 orng budak lelaki di bwh ini?
seorng umurnye 8taon,dan seorng 6 taon.
msh umpama kanak2 x cukup sifat.



yearrggghh!perang baru melanda rumah ini
meninggalkn artifak seumpama kapal price of walse sejarah form 3,dilanda ombak tsunami
adik ku!
knpa kau sngt keras kepala?aku nk je maki kau.maki maki maki dan maki
caci maki.ewwahhh!cak pong cak pong.

sepuluh.10.satu kosong,ten.
angka 2 digit,sepuluh hari tanpa mak dan ayah
aku perlu uruskan mereka sebaik mungkin
mak dan ayah sibuk makn angin,buang angin di indonesia
kate mereka mau ke palembang,bali dn kawasan brdekatan
nk kaji kehidupan parameswara kah?
baik gye pasar borong selayang tuh,bersepah indon
x pyh buang duit gye sane
dah lah x bwk anak.
berhoneymoon nth keberapa kali.
aku disini pulak yang naik angin. ;D

bermula lah kehidupan aku sebagai bibik yg x bertauliah
urusan rumah di tangan aku,haha.bajet je.
orng sibuk sume gye kl.
lepak2 aku di rumah berbaju kelawar buatkn keje rumah
dan memasak
masak?hek!masak ape yg ade dan tau walaupon hakikatnye aku x pandai memasak
aslkn adik aku x mati kelaparan.
sy en kakak prihatin. ;DD

dan,adik ku..
boleh tak kau diam je kalau aku masak xsedap?
x boleh kah kau kunci mulut senyum dan makan dngn rakus ape yg aku masak?
x bolh ke kau amalkan konsep menjaga hati kakak?
damn.terang2 kau komen aku masak x sedap.
dan lauk x dihabskan.dan kau lagi rela makan keropok mister potato di luar
lintas jalan beli di 7eleven

oh ya.dan baru tadi
seekor anak kucing mati
di tangan ini budak

dia telah mencabut tali pusat baby kucing yg baru lahir
dan alhamdulillah,mangsa telah selamat aku kebumikan di belakang rumah.kasihan
semadi la dikau ke tempat yg lebih tenang.
dan baru tadi,aku jadi hulk!yeahh!!
suara jantan ku memecah keheningan malam.
memukul badan adik ku umpama melibas bole ping pong
gune hanger je.x sakit en?en?
x berbekas pon.dan x msuk dalm kes penderaan.
haha ;D
tabah lah wahai adik
akak syng kau,dan semoga kite boleh tempuhi hari2 yg mndtng dngn lbh mencabar.
kontrak sepuluh hari x lama akn tamat juga.
ayah mak,anak mu menantikan kepulangan dikau!
warrggghhh!

Wednesday, December 16, 2009

cerita lah tentang ibumu. ;)





17 DECEMBER.
NOR AZIYATI BINTI ABDUL AZIZ ;)
nme glamornye KAK NOI.mcm nme bomoh siam en?haha.unik.
eorang suri rumah dan bidan tradisional sakit puan.
orang yg paling aku sayang,perlukan,bergantung dan paling rapat.
semua orng sayang mak die kan?dan setiap seorng mak tu msti ade sekelumit rase syng kat ank dye walaupun anak dye perangai mcm saitan.
tu ayt rambang je.yg pasti bukan aku lah anak saitan yg dimaksudkan. ;)
bukan saya orang nye,ewwah!haha

hari ini.17 december.
selamat hari lahir,ommak!
hari lahirmu yg ke 44.dah tua tpi mak msh nmpk muda dan jelita. ;)
semoga mak panjang umur,murah rezeki dan bahagia di samping kami.
dilimpahi rahmat dilindungi dan setiap jasa dan kebaikan mak anak2 mak akan bals balik.itu janji aku.

mse zaman jahiliah.
dulu2 time bodoh2 alang,bajet dewasa padahl tin kosong
aku bnyk melawan mak n ape yg dia cakap.sepath dye ckp beratus pth aku jwb
aku bidas bagaikan pendebat pembidasan terulung
smpai ade satu tahap,aku prnh cakap
knpe lah dpt mak mcm ni?sukatia orng lah nk bt ape.
tulis kat kertas ckp bukan2 merepek mcm dah bagus sngt.
haha.sumpah bodoh time dulu2
teruk en.pemikiran x pesat lagi.sbb mse tuh jiwa memberontak dan aku x prnh tau erti hidup sbnr.
kalau mak marah ade je yg nk mnjawab.bela diri.
tpi x prnh lah maki mak mencarot ke.
derhaka gaban tuh.
then ade time ble kene marah akn buat muke,jelir lidah,ajuk balik ape yg mak ckp
rase puas hati sikit.hamek kau! ;D
n trfikir knpe ape yg aku buat sume salah?sume x betul?x boleh ke bagi kebebasan sikit?damn!
perangai kanak2 terencat akal tuh aku bt smpai umo 13
skng dah 16.dah bertaubat.

paling selalu bt.bile kene marah.jawab dan jawab ape yg mak ckp
ayah akn msuk campur
tengkingan halilintar ayh akan menyentap perasaan dn terus bergenang air mate
msuk bilik menagis bagai nk rak
konon2 tabah tapi pengecot gak
dngn mak je tnjuk berani ;D.haha
**dua2 laki bini ni prnah bantai aku dengan TALI PINGGANG,HANGER,LEMPANG,TAMPAR MULUT,GETAH PAIP.korng prnh tak?kita serupa.haha



tu dulu.sekarang aku tau
betapa bahagianye hidup bile ade mak temani aku
gelak ketawa,sbb due2 suke bergosip,bergurau.yeah!dan hubungan kami rapat.
cap ibu dan anak ;)
ade orng yg menegur aku supaya x trsilap lngkah
kongsi masalah n bercerita.
kongsi psl pakwe.ade spe nk jadi menantu dye tak?haha
alhamdulillah.ALLAH msh beri mase untuk aku bersama mak.
pinjaman kurniaan yg tiada gantinya.
dan aku hargai dn aku msh perlukan kehadiran nya ;)

ade rase segan bile bk mintak maaf.muke tunduk je malu2 kuicng2.haha
malu weh. ;D

mira sayang sngt kat mak!sangat2!
iloveu mom.u r the best mom in my world.
a kiss for u.

Monday, December 14, 2009

budak bandar budak kampong

cuti sekolah mula dan semakin mjadi2 menampakkan diri
sedang aku syok2 on9 mengadap pc usang nieh,sambil tersengih2 kesawanan
tibe2 oppak ommak datang dan cakap
'kau ikot mak balik kg.kite pgi tngok nenek.tidur 2 hari kat sane'
*rumah kg yg menjadi khazanah dan R&R stiap binatang ntuk singgah.haha.bak datang,kg kau mesti x sersurvival cm kg aku en.
dah 3 keturunan duduk sini.nenek .moyang dan mak moyang. ;D


erkk!terkedu otak tersekat perjalanan air liur kat tokak nieh
cube memberi pelbagai alasan tpi jelingan maot ommak mematikan perancanagan isi hati aku
lalu..bertolak lah pulang ke kg
perak,lokasi yg same
tanjong malim.dngn penuh sendu di hati trpakse meninggalkn broadband dan nikmat2 di siber web.haha

bukan x suke balik kg.suke.tpi aku perlukan dan dahagakan perjalanan yg mencabar
ni tak,balik perak x sampai 2 jam
kl.ikot rawang tembus ke jln kg.
mungkin 1 jam 45 minit smpai kg
nyamuk semua dah menanti di celahan pohon buluh
perlu untuk aku redah lalu ke pntu rumah
cbe balik panaskan bontot dalam kereta lama2,mcm pg kelantan ke,kedah,pahang,terengganu langkawai
baru lah best dan ade feel balik kg
dan sure aku brsemangat nyanyi lagu balik kampong.
baru nak lelap mate tengok2 dah sampai
x tahu lah mungkin oppak aku yg memecut begitu pantas atau jln raye tuh yg semakin memendek
;D
kate ommak lagi,nak best dan puas jalan
kahwin lah carik laki yg ade kg jaoh2
haha.mcm x sanggop lah pulak en.jaoh bebenor lps tuh ade lohgat mereka
paling pekat mestilah kelantan dan ganu en?haha
sumpah x faham.
dan errk!impian aku untuk jejak kan kaki KE SAWAH BENDANG PADI msh belum kesampaian
x pernah pergi pun. ;(
salu tngok dlm tv je
cantik.sumpah cantik.
;)
one day,maybe akan ku jejak kn kaki ke sane
duduk di pondok tengah sawah tngok matahari terbenam.
wahaha.berangan yauw.

Thursday, December 3, 2009

tangisan dalam ketawa

tangisan dalam ketawa?
boleh ke orng menangis sambil ketawa?
;D
haha
yeah.aku membuktikan bahawa teori ni btul2 wujud
bukn hikayat semata2

tadi today dan baru lagi
everything is over
;)
aku dngn DIA dah x de ape2
pelu ke aku menagis?
perlu atau tak,memang aku dah buat kolam dah pun
tadi je lah
sedikit je
dlm 2 titis
haha.boleh kira
dan sangat perlu untuk aku ketawa dan tersenyum balik kan?
;)
dan aku dah pun lakukan
aku senyum lebar,sbb akal ni fikir DIA bukan yg terbaik
lagipun msh muda dan prjalanan masih jauh
perginya DIA tidak merentap apa2 dari aku
baik dari segi fizikal mental rohani dan jasmani
aku cool je relax dan msh steady
haha.betul doe.aku tak tipu
go humaira!
jadi lah tabah gagah kuat dan perkasa
seperti badang
;D

daripada kisah sandiwara antara aku dan DIA ni
aku bnyk belajar yg x semua kita impikan menjadi kenyataan
dan x semua orng akan suka dan tunduk dengn kita
walaupun bole dikatakn aku agak master dalam bab2 mcm ni
play n game?
tak perlu mendabik dada sebb aku msh bnyk kekurangan
dan dalam mncari kesempurnaan tidak pelu untuk aku berdua
so,aku dah bebas!
tiada ikatan not in relation
dan janda meletup!
haha
tak nak lah carik orng.rehat kejap
eh bukan kejap
nk rehat lame.

semoga aku terus senyum dan tabah dan mnjadi matang
;)
senyum lah senyum lah ahai cek mek molek
over lah pulak sengih mcm nieh.haha
meh lempang meh.

Wednesday, December 2, 2009

misi menguruskan badan.berjaya atau tidak?

hari ini dalam sejarah..
sejarah cuti persekolahan.
bt pertama kalinya aku bangun pagi,mandi dan bersiap2
bersiap2 ntuk ke mane?
haha
nk jogging lah.
dan mak ayh trsenyum bangga lihat ank daranye bangun pagi
tak lagi bangun pkul 1 dan x lihat matahari pagi.
;D
okeh?
mak skrng nk kuruskan badan tau nyah,jgn main gile dngn mak
berat dah mencecah enampuluh ++++..
rahsia.auww!malu.hehe
gemok en sy?lihat ini.



pagi tadi bangun pukul 6.3o
lps solat subuh dan memakai pakaian sukan
ambik tuala kecik brangan jap
sangkut di bahu.kunun2 dah kurus dan berpeluh2
padahal x jejak luar lagik.
sedang menuggu seorang teman.
fatin fatihah yg agak gemok ntuk melaksanakn misi berjogging ni.
amalan gaya hidup sihat
carik kawan yg gemok gak ntuk jog sme2
x lah aku kne tinggal dn x der lah adegan pecut memecut ntuk buktikan sape hebat.
haha

tpi...dah pkul 9.30pagi
tik tok tik tok..
jam berdetik mase berlalu
dan dia x kunjung tibe
dan akhrnye dpt satu berite mngejutkan..
mira aku x dpt join kau hari ni.sorry sngt2.
omg!gelap gelita duniaku.
mengapa ini terjadi?
saat aku mahu buang lemak dugaan ini datang..
sobss....ceh!ayt sadis je.haha
dan mak dan ayah lihat aku
smbil sengih2..lame kelamaan mereka gelak..
haha.hihi.huhu
cm tu lah bunyiknye..
sangat menikam kalbu dan menusuk di jiwa
pedih bagaikan sembilu
heh!

dan aku msuk ke bilik dan menagis..
dan baring..
smbil pandng tulisan nieh..

dan..GEMOK ITU MENARIK?
betul ke kawan2,gemok tu menarik?
haha.dan iman aku pun mule goyah
nk kurus ke tak.nak ke tak
ke nk stay.x yah sush2.bangun makan tido.haha
dan..mncarik jawapan yg belum aku temui
dngn air mate berlinagan aku pon smbung tido..
sampailah jam menunjukkan pukul 1.oo petang..
;D
teruk en sy?auuww!frust okeh.
tpi nak kurus kot.sbb kalau gemok karang laki x suke dn x nk dekat.haha
alasan purba dan keji.
amalkanlah gaya hidup sihat
bye2.