Jiran Tetangga

Saturday, November 28, 2009

sempadan garisan best dengan tidak

ehm..blur gile
mengorek idea di celahan urat otak time pepagi bute cm ni
tatkala penghuni2 rumah usang ni nyenyak tdo
dan aku x bole tdo
trus hanyut dalm dunia sndiri
berputar dn berpusing
pening kah?
sbb dah tdo pkol 9a.m tdi n bagun pkol 12p.m tdi
haha
gaya hidup terbalik umpama kelawar keluar mncarik mangse
tpi x pek lah en
atleast aku x lah membontot di luar sne
di lorong2 gelap
mnghbiskn sisa hidup
aku cume termenung duduk di dapor
rumah kampung yg usang meng on9 kan diri di meja makan
sume dah tdo
lokasi kini di perak tnjung malim.behrang
omg
sumpah sekarang gelap gile
cme lampu skrin laptop je mnyuluh jari ntuk trus menaip
dan aku dngr ade bunyik2 orng cakar dinding kayu
apakah itu?
x ush lah brfikiran tahyul dan mnyimpang
mungkin tuh hanyalah anak tikus yg keluar mlm mncri ibunye
haha
sekadar mnyedapkan hati yg dah x keruan nih
berdup dap dup dap bagaikan baru lps dirasuk sesuatu
x pek lah.aku x keseorngn
haha
ayt bajet cam iman kuat je
dhla x sembahyang maghrib ngn isyak tdi
auww!mungkin kah subuh ni baru aku mndpt hidayah nye?
harapnye lah
;)




ape yg berlaku dan ape yg aku lalui ye hari nih?
ehm..hari raya korban yg bosn
dan aku x nmpk sekor lembu pon kat kg
mungkin dah disembelih.lmbu mngamuk atau trleps atau aku yg x bergaul dan beramah mesra dngn lembu?
ke kat kg ni x wujud lembu dan hanye yg ada adalah seladang dn kerbau?
x ambik tahu
yg aku tau mkn daging korban yg dimasak kari dngn rakus sekali tambh 5 kali
hingge berat badan naik mendadak

dan handphone hari ni bisu dan sunyi
msg drpd 'dia' yg aku harapkan x kunjung tibe
dye bz kot..x der kredit kot..
selagi lagi ayt ntuk mnyedapkan hati dicetuskan
'ADE DENGAN TAK SAME JE..DRPD ADE BAIK KAU X DER'itu lah yg aku rsekan
drpd kau ade baik x der
x der lah aku trkontang kanting bt spekulasi yg aku ni dprlukan atau tidak?
atau kau yg tiada sft normal seorng insan nk mnghargai orng
dah x nk sila kata x nk
x lah aku tertampi2
kalau benci kate benci tak lah aku ternanti2
bait2 lagu yg ade ken ngn situasi aku skrng
haha.ayt keji je
mungkin humaira balkiss prlu jadi tabah kuat dan fikir positif
x der dye pon boleh hdup kan?kan?kan?
x payh rumitkan otak lah
sbb skrng mmng msh dn tngh ngntuk gile terus mate kmbali terkatup rapat
digagahi ntuk bukak balik
haha
mungkin penangan ice baby dah hbs
nk carik stok lagi
;D
dan mlm ni
satu ungkapan
AKU BENCI DIA!

Monday, November 23, 2009

ibu mengandung



kesian tengok si dia yg putih melepak tu
kucing betina gatal yg tengh bunting tuh
dye sekarang tngh sarat mengandung
maybe nk msuk 3 bulan kot
kucing mengandung 3 bulan je kan?x lebih
kesian tngok dye
x tau lah jantan mane yg dah menodai dye
terkeengkang kengkang sorng2 jalan..bunyik2
dye jalan seksa je tngok.perot tngh sarat
ahhha!
mungkin tu lah orng cakap ibu mengandung ni bnyk dugaan..
tabah lah wahai putih sayangku.x lme lagi kau akan kmbali seperti sedia kala dan boleh lah gatal2 gedik lagi. chhaait.
dan x lame lagi aku akn dapat anak pembaptisan.dah rancang dah ni..nk sambut kelahiran mereka.sumpah teruja.
auuww!
sbb dah lme dah x dpt pegang baby.dpt pegang ank kucing pun jadi lah
janji dye msh bayi2 suci mulus lagi
nk suruh ommak mengandung?
omg!x nk aku
x nk dpt adik dah.x suke
haha
mungkin akhir bulan ni orng baru akn dtng dlm rumah dan sangkar bilik air aku tuh
harap2 anak dye x cacat walaupun perot dye dah slu kene picit
sbb nk buat kaji seldik mengenai puting tetek dye
tabah lah wahai anak2 kucing!
yeaahhh!nk 2 ekor je lah
x nk bnayk2
kalau dapat lebih.yg mne x comel
aku akn picit smapi dye mati
bagi tingal 2 jugak.haha

hebat gile korang.wahh!

ouh yeah!
baru aku perasan n sedar yg kat blog ni ramai je kewujudan manusia
aku je tolol x perasan
haha.n ade bce n skodeng profile dorng
walammmaakkk!hebat gile dorng mengarang.menulis dan bercerite
x mcm sy.budak yg masih merangkak bertatih dan jatuh tersembam menangis
;D
ouh ok.dah faham dah.sedikit faham lah.
faham ke x?ye lah kut
angguk je
ehm.mungkin nk tnye kat pakar cm ne nak kutip2 member
cilok mencilok.pencurik bertangan panjang yg bengkok.
sidah.kau kedekut ilmu lah.
aku tnye x nk jawab.
its ok.usaha sendiri
dngn care yg kotor.haha

Sunday, November 22, 2009

whts wrong with us? ;O

biarlah.mls nk tulis kat diari so i juz wrote in here
ehm..mood x berape nk stabil n sedikit sedih
gaduh dngn kawan.
zulaikha zulkifli.psl blog ni jugak
dye ,marah sbb aku x tau n x fahm ape mssud permintaan dye
bodoh en sy?
;(
terus gadoh n she said.
dah lah mira.tit...tit..no voice n phone mati
trus x tegur n dye x text
walaupun aku dh say sorry
entah lah.
ehm.sedih lah jgak.x der sebab yg kukuh knpe nk nk marah smpai cm ni skali?
petng hari tu baru sngt jumpe
gelak2 x hengat dunie
haha.dye sumpah best ;D
mulut bising comel bnyk cakap best
kau lah en peminat setia si mayden tuh.haha
shhhh!


ikaikaika aku sayang kau.pls..jgn lah marah kat aku lagi.ekh?
*mcm lah dye bace.haha.biarlah
coretan menghiburkan hati.
then bout one guy
the doink dude
seorng yg x der perasaan n now gdoh jugk ngn dye
lps jumpe trus lain.haha
baru dapt lepak setable ngn dye.haha
dan aku cm tahik perangai control dn mintak kekuatan kat ieka je melalui blutooth mate
haha.
ni dye doink tuh
mate yg tajam dn agak menakutkan aku.;DD

tolol.ape mslh ekh?aku cm alien atau dye?
dn humaira balkiss trnyate bebal sbb boleh je ikut lyn rentak dye
sbb ape?sbb cinta lah kut
haha.cinta yg aku sndiri x fhm ape msksudnye
sekarang ke kot.akn datang x der jaminan.sumpah.aku cool je.
atau.perangai dye mungkin cabaran bagi aku
walaupun si doink tuh x lah hebat mne en
tpi dye comel bile botak.hensem bile ade rmbot.haha ;DD
dan mcm biase,ianya PERMAINAN untuk menghiburkan hati.haha
cume humaira balkiss je tau ape perancangan dye dngn amirah ;)
lantak lah.n kesian diari aku.dah x diusik dah.haha
dumbo syng msti jadi beku je.x pek ni tulis blog kjp je
sbb bt mse skrng x der oeng bace.aku tulis aku bace n aku lepas n aku puas,;)
nanti2 maybe akn beralih pulak ke blog
hey mira,kau kwn yg baik kan?n humaira,kau pemain yg baik kan?

;)
bodoh.

Thursday, November 19, 2009

kenapa mcm sunyi je??

lagi dan lagi
lps buat kaji selidik psl bnde alah ni
aku msh x fahm gak sistem dye
haha
sngt lah lembab nye
nk kne sekeh baru faham kot,addoyyy!
jap jap jap
knpe aku rase mcm aku sorng je kat sni?
kat BLOGGER ni x payah nk ade kawan keh?
hbs spe nk bace ape yg kite tulis?
sape yg nk komen ape yg kite tulis?
kite bace sndiri dan komen sndiri?
x payh ade kawan keh?
ala...mcm x best lah mcm nie.. ;(
x der spe nak bace.sunyinye dunia..ouh.....sungguh sedih
baik buat dlm diari je en?
kan kan kan?
ah,tpi x boleh.sbb kat diary tulis gune tngn peggang pen
lenguh lah mcm tuh tngn
nanti lenguh dah x boleh tulis dah.kat kerts pulak tuh
kat sni je lah pilihan aku
moden2 skie baru rse cm UPTARRO!
haha
begini lah..begitulah..sedikit sebanyak nye persoalan yg bermain kat benak otak aku ni..
psl bnde nieh
gatal2 nk masuk.hah!hamek kau.satu ape pon x tau..
knpe sunyi je?aku sorng je ke kt sni?
uwwwaaaa....!
scream(suara jantan)

masuk2 dah blurr..

hey..dah lme aku dngr psl blog2 ni
tpi apebende ekh?
hajat mmng dah lme dah nk buat blog ni
sbb ske menulis brcerite dan menaip walopon kekdang ade gak tulisan yg tersasul ejaan
so tepat pada jam 5 p.m tdi lah kut
aku dah brjaye buat blog msuk log in.haha sme je lah en
setelah mncube beberape kali mensingup namun gagal
well,usaha tangga kejayaan..
skrng siap pon blogg aku yg msh kosong dn x brape nk padu nieh
haha.baru je nieh.tngok lah akn dtng mcm mne
maju ke x berbenih ke x.haha
x tahu ape2.kosong dan blank umpama bayi yg baru dilahirkan.haha
settings semua msh x tau
bile nk blajr ekh?mantpkn blog nieh?x tau lah
mcm sussh je.tpi istilah nyesal ah bt blogg x timbul lagi kat hati ni
alhamdulillah ;)
semoga aku trus akn rancak mnulis cerita walaupon x der sesape yg nk bace
tpi biar lah.menulis dan bercerite dngn bnde yg x hdup lagi kadng2 lagi best
lagi senang hati dan ade wujud sket2 rase syok sndiri yg mendamaikan
coretan spontan je lah kan?
sbb ni lah gambaran diri aku ntuk orng2 luar nilaikan
mahal ke x?ke x der harge?
ah lantak lah.bkn aku bt bnde bukan2 pon
hanye menaip mengarang bercerita dan dlm dunia sndiri
;)